Strah

Psa napadla dva Šentjernejčana

J.A./Dolenjski list
11. 4. 2018, 20.00
Posodobljeno: 11. 4. 2018, 20.10
Deli članek:

V soboto so številni Šentjernejčani sporočali, da je pri njih pes nekoga napadel. Toda informacije so bile različne, med njimi tudi takšna, da je bila napadena skupina ljudi. Dogajanje smo preverili.

Profimedia
Vaščani pravijo, da se njihovi otroci zdaj bojijo hoditi v šolo.

 »Menda je v soboto v Šentjerneju pes napadel skupino ljudi,« je dopoldne povedala bralka. Kmalu za njo je poklical še bralec iz Šentjerneja in opozoril na isto zadevo. »V bližini starega sejmišča, na njivi, kakšnih 50 metrov od hiš, sem slišal, da nekdo kliče na pomoč in zagledal gospo ter psa, ki je skakal v njo. Najprej sem mislil, da je ženska na sprehodu s svojim psom in je do njiju pritekel kakšen potepuški. Šel sem že proti njej, da bi ji pomagal, ko so že prihiteli drugi. Videl sem, da je en gospod potegnil psa nase in ga umiril. Veste, zdaj je naše otroke strah celo iti v šolo, ker se bojijo, da jim bo kakšen pes kaj naredil,« je dodal.

DVA POŠKODOVANA

Seveda smo zadevo preverili in s Policijske uprave Novo mesto dobili informacijo, da so bili o dogodku obveščeni v soboto nekaj pred osmo zjutraj. »Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 24-letna oškodovanka oskrbovala dva psa. Med oskrbo naj bi ji pobegnila, zato je stekla za njima, ko ju je dohitela, pa sta jo ugriznila. Psa sta obvladala dva občana, enega od njiju pa sta psa prav tako poškodovala,« je pojasnila Alenka Drenik s PU Novo mesto in dodala, da gre pri obeh poškodovancih za lažje poškodbe. Po prvih ugotovitvah policistov vpletena ženska ni lastnica psov, psa pa sta nemški bokser in mešanec.