Inštruktor lažje poškodovan

Nezgoda pri metanju ročne bombe v Slovenski vojski

G.G./STA
11. 12. 2017, 21.44
Posodobljeno: 12. 12. 2017, 07.30
Deli članek:

Pri metanju ročne bombe je bil na Počku ranjen vojak Slovenske vojske.

STA
Fotografija je simbolična

Pred dvema tednoma je na usposabljanju prostovoljcev na služenju vojaškega roka učenec bombo vrgel kakšen meter iz zaklonilnika. Ko je bomba zdrsnila, je inštruktor pripravnika potegnil v jarek na nasprotno stran od tiste, na katero je padla bomba. Nesrečo so potrdili tudi na Slovenski vojski, okoliščine pa še preiskujejo.

"Zaenkrat še lahko trdimo le, da je učenec bil nepazljiv in ročno bombo odvrgel v bližini zaklonilnika, iz katerega je metal ročno bombo," je za POP TV povedal predstavnik SV Simon Korez. Takšna bomba tehta le 340 gramov in ko odleti žlička, ki aktivira bombo, ta eksplodira v štirih sekundah. "Prostovoljec je ostal nepoškodovan, inštruktor je pa utrpel lažje telesne poškodbe," je za POP TV dodal Korez.

Gre za podčastnika, celo za štartnega vodnika iz ljubljanske vojašnice v Mostah. Na začetku je zdravniško pomoč odklanjal, potem so ga vseeno pripeljali v Zdravstveni dom Postojna, kasneje pa še v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Tam so ga po manjšem kirurškem posegu in dveh dneh opazovanja odpustili v domačo oskrbo.

Takšne nezgode so v SV sicer zelo redke, saj je v zadnjih desetih letih to bil edini primer.