Otročji poslanci

Takole se za(je)bavajo naši politiki

žk
25. 2. 2017, 07.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Našim politikom gre očitno precej na otročje. Namesto da bi se ukvarjali z goro težav, ki pestijo našo državo, se raje za(*e)bavajo na družbenih omrežjih.

STA
Zaradi vsakodnevnih objav na družbenih omrežjih imamo občutek, kot da smo neprestano v času predvolilne kampanje.

Facebook
Poslanec Franc Trček se je obregnil ob higieno v moškem stranišču v državnem zboru. Le kateremu od poslancev se je tako močno tresla roka?

Med tistimi, ki izkoriščajo družbena omrežja za izražanje svojih mnenj za vplivanje na javno mnenje, je vse več politikov. Facebook, twitter in instagram so vsak dan polni izjav in slik, s katerimi politiki nagovarjajo volivce. Kot bi bili neprestano v času volilne kampanje: poskušajo se prikazati v najlepši luči, a prejeta pozornost iz njih hočeš nočeš potegne najslabše. V preteklih nekaj dnevih smo bili tako državljani Slovenije spet deležni nekaterih umotvorov, ki ne morejo biti nikomur v ponos.

Prosto po družbenih omrežjih

Najprej smo izvedeli, da je v državnem zboru oseba, ki urinira po školjki in mimo nje, a za seboj ne pospravlja. Nekaj dni pozneje se je začela saga o vinjenem ministru Klemenčiču. Najprej je v javnost prišla objava Janeza Janše na twitterju, nato se je vse stopnjevalo z montiranim prispevkom govora ministra, ki ga je objavila Nova24 TV, nato pa se je oglasila še poslanka Anja Bah Žibert, ki je Gorana Klemenčiča obtožila, da jo je grabil in stiskal v kot.

Odprt dekolte

Nadaljevalo se je z opazko o domnevno preveč odprtem in transparentnem dekolteju ministrice Vesne Gjerkeš Žnidar, ki jo je najprej objavil portal Politikis, svojim sledilcem pa jo je s komentarjem posredoval eden najbolj aktivnih politikov na omrežju twitter Janez Janša. Da mu ženske težko ugodijo, saj ga motijo tako zakrite ženske kot dekolteji, ga je opozorila novinarka Suzana Lovec, s katero se je prvi mož opozicije spustil v kratek besedni dvoboj, ki pa se zanj ni dobro končal.

Twitter
V spletni besedni dvoboj sta se zapletla Janez Janša in novinarka Suzana Lovec. Sami lahko presodite, kdo ima prazno glavo in kdo ne.