Nenadna smrt

Marjan umrl v svojem gozdu

sa
24. 2. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pri delu v gozdu je včeraj v Velikem Vrhu po naših informacijah življenje izgubil 67-letni Marjan Ježovnik. »Bil je priden in delaven človek,« nam je povedal pretreseni domačin.

PGD Velenje
Tragedija se je zgodila v gozdu nedaleč od kmetije pokojnega.

Veliki Vrh leži nad Šmartnim ob Paki, ima okoli 250 prebivalcev. V majhni vasici z nekaj hišami oziroma kmetijami se je včeraj zgodila tragedija, pri delu v gozdu se je dopoldne, okoli 9.30, smrtno poškodoval eden od domačinov.

Zdravnik iz velenjskega zdravstvenega doma je za pokojnega odredil sanitarno obdukcijo.

Nedaleč od njegove kmetije

»Pri spravilu lesa na strmem pobočju njegove kmetije se je smrtno poškodoval 67-letni domačin. Po do zdaj zbranih obvestilih je obležal pod debloma dveh manjših izruvanih dreves s koreninami. O nesreči sta bila obveščena dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec iz Celja. Ogled kraja nesreče pri delu v gozdu so opravljali kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje,« je kmalu po tragičnem dogodku sporočil Peter Pungartnik s celjske policijske uprave.

Zdravnik odredil obdukcijo

Pri delu mu je pomagal še eden od prijateljev. Obrezovala naj bi delno že podrta drevesa.

Po naših informacijah je življenje izgubil 67-letni Marjan Ježovnik, v gozdu pa v trenutku tragične nesreče naj ne bi bil sam, ampak mu je pomagal še eden od prijateljev. Obrezovala naj bi delno že podrta drevesa. Prijatelj naj bi bil v trenutku nesreče nekoliko oddaljen od Marjana in sprva menda sploh ni vedel, kaj se je 67-letniku zgodilo. Šele pozneje je opazil, da negibno leži na tleh. Sprva se je sicer domnevalo, da je Marjanu usodne poškodbe zadalo drevo, a pozneje smo neuradno izvedeli, da to ni padlo neposredno nanj, temveč naj bi bil, kot je predpostavil tudi zdravnik iz velenjskega zdravstvenega doma, primaren vzrok smrti zastoj srca. Zdravnik je tudi odredil sanitarno obdukcijo, rezultati slednje bodo pokazali natančen vzrok smrti.

»Bil je super človek«

Domačini o pokojnem Marjanu najdejo le pohvalne besede. »Bil je super človek in zelo priden ter delaven, saj je skrbel za svojo kmetijo,« je povedal eden od znancev tragično preminulega.