Osumljeni v šoku

Pripor za 19-letnega Davida, ki je 30-krat zabodel nosečo 18-letno Kristino

G.G.
24. 2. 2017, 19.09
Posodobljeno: 30. 8. 2017, 21.58
Deli članek:

Preiskovalni sodnik Županijskega sodišča v Zagrebu je za 20-letnega Davida Komšića, ki je osumljen umora 19-letne Kristine K., odredil enomesečni pripor.

STA
Fotografija je simbolična

Policija je sporočila, da je bilo morilsko orodje nož. Osumljeni za kaznivo dejanje je David Komšić, poročajo hrvaški mediji. Kristino je v sredo zvečer v avtu pred bloki v zagrebškem naselju Volovčica zabodel več kot 30-krat. Policisti so tudi potrdili, da je bila Kristina noseča, vendar ne z Davidom, s katerim sta se pred časom razšla.

Komšić se je po grozljivem zločinu sam predal policistom. Grozi mu zaporna kazen najmanj desetih let, najverjetneje pa precej daljša.

Osumljeni naj bi bil v šoku

Zagovornik osumljenega, odvetnik Fran Olujić, je za spletni portal Index povedal, da je njegov klient šokiran in pod močnim stresom. Razložil je, da sta si bila David in Kristina blizu že od poznih osnovnošolskih dni, nekaj časa sta živela tudi skupaj. Dodal je, da njegov klient ni bil nikoli obsojen, glede prepovedi približevanja, o kateri so pisali nekateri mediji, pa je dejal, da je bil postopek ustavljen, saj da je Kristina na sodišču umaknila obtožbe.

Dva postopka

Je pa hrvaško ministrstvo za pravosodje danes sporočilo, da so v preteklosti zoper osumljenega vodili dva kazenska postopka. Prvega zaradi groženj mladoletnici leta 2015. Izdana je bila prepoved približevanja, ki se je zaključilo 25. aprila 2016 na željo oškodovanke. Drugi postopek pa se tiče povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom. Prva obravnava je bila že izpeljana, druga pa bo na sporedu 13. marca. Aprila lani je namreč David s svojim mercedesom do smrti povozil starejšega moškega, ki je pri rdeči luči prečkal cesto.