Hladno in mokro

Klavrn začetek vikenda, meja sneženja na 500 metrih

T.L.
24. 2. 2017, 14.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Poleg padavin se bo v večernih urah tudi ohladilo, meja sneženja se bo spuščala in se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov.

Profimedia
Vikend se začenja z deževjem in nižjimi temperaturami.

Vreme ob začetku konca tedna in počitnic za del šolarjev ne razveseljuje pretirano. In tako bo do jutri zjutraj. Poleg padavin se bo v večernih urah tudi ohladilo, meja sneženja se bo spuščala in se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, ki se bo ponoči še krepila, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Jutri zjutraj se bo v večjem delu Slovenije že delno razjasnilo. Čez dan bo večinoma sončno. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo več predvsem koprenaste oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. V ponedeljek kaže na delno jasno vreme z nekaj jutranje megle. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter, od juga se bo pričelo oblačiti.