Dekle zabodel bivši fant

Zabodena Kristina (18) noseča, osumljenec napovedal krvavo dejanje?

R.T.
23. 2. 2017, 16.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvaška je v šoku po grozljivem zločinu, ki se je zgodil v sredo zvečer. Bivši fant je zabodel 18-letnico. Njena mati trdi, da ji je že večkrat grozil, vendar da policija ni ukrepala.

STA
Hrvaško je pretresel krvav zločin.

Grozljiva smrt komaj 18-letnega dekleta, ki je bila po materinih besedah tudi dva meseca noseča, je pretresla Hrvaško. Jeza, nerazumevanje in žalost je zajela ljudi, ki niso poznali 18-letne Kristine, ki naj bi ji pred njenim blokom sodil 19-letni David.

Kristina in David sta očitno imela nekoliko zapleteno preteklost. Pred leti sta bila par, zdaj pa je bila Kristina, kot pravi mati, noseča z drugim moškim in bi rodila v mesecu septembru. To pa se ne bo nikoli zgodilo, saj je storilec na parkirišč z ostrim predmetom zabodel nesrečno dekle, nato pa pobegnil. Kmalu si je premislil in se je sam predal policiji ter po pisanju hrvaških medijev dejanje tudi priznal. Jutarnji list poroča, da je storilec po dogodku stekel domov, med potjo pa odvrgel nož v eni od ulic. Ko je pritekel v hišo, je menda dejal: "Pokličite rešilca, pokličite policijo." Osumljenec je sicer sin znanega gostilničarja. 

Večer pred umorom na "poslovilni" večerji?

Kaj se je dogajalo pred zločinom, še ni jasno. Policija o motivu še ne govori. Žrtvina mati je povedala, da sta bila napadalec in Kristina večer pred umorom na "poslovilni" večerji. Poznala sta se že iz osnovne šole in sta že večkrat prekinila razmerje, je za Jutranji list povedala žrtvina mama. Pojavlja se ugibanje, da je noseča Kristina zdaj dokončno prekinila z bivšim, sploh ker je zanosila z nekoliko starejšim arhitektom, ki ne živi v Zagrebu. 

Osumljenec je žrtvi večkrat grozil, trdi njena mati. Pravi tudi, da so ga večkrat prijavljali policiji, vendar brez uspeha. Policija odgovarja, da so postopali kot v vsakem drugem podobnem primeru. 

Policiste imel za smetarje

Osumljenec grozljivega dejanja je pred krvavi dogajanjem na instagramu objavil fotografijo ameriškega mafijca Ala Caponeja zapisal: "Bog oprošča, mafija ne!!" Iz objav na instagramu je tudi razvidno, da so ga policisti iskali pred dvema tednoma. Osumljenec je pod fotografijo kamere zapisal, da so ga "smetarji", kot je poimenoval policiste, iskali v nedeljo ob 8. zjutraj, ampak da jih je sam opazoval iz tople postelje in na drugem naslovu.