Med obiskom Sevnice

Ameriški veleposlanik o srečanju Trumpa in Putina v Sloveniji: "Nikoli ne reci nikoli"

J.P.
8. 12. 2016, 18.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Danes je Sevnico obiskal veleposlanik Združenih držav Amerike v Sloveniji Brent Hartley.

STA
Veleposlanik ZDA v Sloveniji Brent R. Hartley, direktor Silika Janez Koprivec in sevniški župan Srečko Ocvirk

Vendar pa se njegov obisk ni neposredno nanašal na rojstni kraj bodoče ameriške prve dame Melanie Trump, čeprav je sevniški župan Srečko Ocvirk povedal, da je do uradnega delovnega obiska prišlo tudi zaradi velikega zanimanja ameriških medijskih hiš.

Brent Hartley je obisk začel s srečanjem s sevniškimi občinskimi predstavniki, ogledal si je sevniški grad in v bližnjem Boštanju obiskal še podjetje Siliko, ki izdeluje izdelke iz gume, plastike in tekočega silikona. Obisk je končal z željo, da bi še kdaj obiskal še katero sevniško podjetje. Upa tudi, da se bo še kdaj vrnil v Sevnico.

Slovenijo je lani obiskalo 74.334 ameriških turistov, ki so v povprečju na dan zapravili 166 evrov.

Trumpov obisk

Sevniški grad bi bil najbolj primeren kraj za obisk novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, čeprav župan Ocvirk za informativno oddajo Planet Danes zadeve ni želel komentirati. Podobno skrivnosten je bil Hartley. Je pa dejal, da nikakor ni izvzeto, da bi se Trump in ruski predsednik Vladimir Putin nekoč res srečala v Sloveniji. Tudi zunanji minister Karl Erjavec je že začel z diplomatsko akcijo, da bi pri nas uredil srečanje. Ruski poslanec Vjačeslav Nikonov pa je za eno od ruskih televizij povedal, da bi srečanje lahko gostila Slovenija. 

Oče se je vrnil

Po poročanju novinarjev oddaje Planet Danes naj bi se v Sevnico za krajši čas vrnil Viktor Knavs, Melaniin oče. A čeprav je prišel brez spremstva varnostnikov, se mu je uspelo izmuzniti novinarjem.