Vreme

Danes oblačno, jutri pretežno jasno

J.P./STA
8. 12. 2016, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Popoldne bo precej jasno z nekaj prosojne koprenaste oblačnosti. Ponekod po nižinah bo še megleno. V višje ležečih krajih se bo krepil zahodni veter, ki pa bo le redkokje segel do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 5 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
V višje ležečih krajih se bo krepil zahodni veter, ki pa bo le redkokje segel do nižin.

Jutri bo pretežno jasno. Ob morju in po nižinah Primorske se bosta pojavljali megla in nizka oblačnost, nekaj megle pa bo zjutraj in dopoldne tudi po neprevetrenih kotlinah osrednje in severne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -6, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo pretežno jasno. Po nižinah in ob morju bo precej megle ali nizke oblačnosti. V višje ležečih krajih bo zelo toplo za ta čas.

V nedeljo se bo oblačnost od jugozahoda širila v notranjost Slovenije. Na severu in vzhodu bo še precej jasno z jutranjo meglo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka. V višinah začenja k nam dotekati postopno toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, v krajih severno in vzhodno od nas pa občasno zmerno oblačno. Po nižinah bo ponekod megla, ki se bo začela pojavljati tudi ponekod ob severnem Jadranu.
Jutri bo v Tržaškem zalivu in ob zahodni obali Istre oblačno in megleno, drugod pa bo pretežno jasno z nekaj dopoldanske megle.