Pobila družino in si sodila

Otroci so več dni živeli med trupli, preden jih je pokončala

J.P.
8. 12. 2016, 15.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Mama, ki je pokončala svojo družino, je v svojem domu več dni živela z njihovimi trupli. Nato je legla poleg svoje mrtve matere in si vzel življenje.

Reuters
Mamo in brata je najverjetneje pokončala 20. ali 21. novembra.

Avstrijski mediji so še pred kratkim poročali, kako naj bi Martina R. (35) svoje žrtve pokončala naenkrat; nove informacije pa kažejo, da je najverjetneje najprej ubila svojo mamo Mathilde (59) in brata Petra (45). Njeni trije otroci, stari 7, 9 in 10 let, so živeli še nekaj dni. Nato je pokončala tudi njih.

Mama je zločin skoraj gotovo načrtovala. Ravnatelju šole v Schildbergu je v telefonskem klicu pojasnila, da otrok nekaj dni ne bo v šolo, ker da jim je umrla babica.

Ko so spali

Reuters
Pokončala jih je v spanju, orožje je pripadalo njeni mami.

Mamo in brata je najverjetneje pokončala 20. ali 21. novembra. Preiskovalci še ugotavljajo, kdaj je pokončala otroke. Ker njihova hiša ni bila ravno majhna, obstaja možnost, da otroci sploh niso vedeli, kaj je zagrešila njihova mama. Če bi najprej pokončala njih, bi brat in njena mama gotovo opazila, da jih ni.

Pokončala jih je v spanju, orožje je pripadalo njeni mami. Nato je živela, kot da se ni zgodilo nič. S prijatelji si je izmenjavala sms-e, sosedje so jo videli, kako je na vrata hiše obesila adventni venec. Policisti še preiskujejo, če je v tem času kdo prišel na obisk. Oblasti so za krvavi zločin izvedele 1. decembra, ko je podjetje, v katerem je bil zaposlen njen brat, poklicalo policijo.

Bodisi bolezen …

»Poslovilnega pisma nismo našli; prav tako ne morem potrditi, da ni imela psiholoških težav. Motiv za umore ostaja neznanka, vendar pa predpostavljamo, da je pomembno vlogo odigrala bolezen njene mame, ki je imela raka. Na vprašanje, za kaj se je zgodil tako strašen zločin, ne bomo nikoli dobili odgovora, ker si je storilka vzela življenje,« je povedala Michaela Obenaus, predstavnica za stike z javnostjo policijske postaje v bližnjem St. Pöltenu. Obdukcija je zaključena, na rezultate pa bo treba počakati še nekaj mesecev.

… bodisi dolgovi

Obstaja pa tudi teorija, da so vzrok za pokol bili krediti, ki si jih je nabrala Martina – v letu in pol si je namreč kupila hišo, v katero se je preselila po propadlem zakonu. Z bivšim možem, ki živi na Dunaju, sta se na sodišču borila za skrbništvo nad otroki.