Kaj je letelo?

VIDEO: Vesoljci nad Ajdovščino?!

pk
4. 10. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Domačin iz Ajdovščine je na spletu poizvedoval, ali je še kdo, ki je doma s tega območja, v petek proti večeru opazil to, kar je videl on. Meni, da je bil priča letu neznanega letečega predmeta.

Youtube
Tak neznani leteči objekt naj bi na nebu videl Miran.

Potem ko je končal delo na vrtu, je njegovo pozornost pritegnil čuden objekt na nebu. »Ko sem pogledal proti Čavnu nad Ajdovščino, sem najprej opazil nenavadno formacijo luči, ki so bile bele barve. Utripale so izmenjaje. Objekt za lučmi je bilo težko zaznati, a videl sem predmet, ki je spominjal na trikotnik. Vendar ni bil podoben ne letalu, ne helikopterju, ne kakšnemu drugemu nam znanemu zračnemu plovilu,« je dejal. 

Videnja domačinov 

Youtube
Leteči krožnik nad Ajdovščino iz leta 2008, za katerega so mnogi trdili, da gre za fotomontažo.

Posebej zanimivo se mu je zdelo premikanje predmeta. »Ta je najprej nekaj časa miroval, potem pa se je bliskovito premaknil drugam in tam spet stal na miru. To je trajalo pol minute, potem pa je svetloba ugasnila,« je še povedal. Prepričan je, da je videl neznani leteči predmet. Dodal pa je, da še dobro pomni, kako so domačini o podobnem razlagali že večkrat: »V zadnjih nekaj letih sem že nekajkrat slišal govoriti, da nad Goro večkrat opazijo kaj nenavadnega; leteči objekt čudnih oblik in luči.«

Kaj je na nebu 

Precej močno je odmevala zgodba iz leta 2008, ko je Vipavsko dolino presenetil skrivnostni objekt v zraku. Kar nekaj ljudi na območju Ajdovščine in okoliških vasi naj bi takrat najprej zaslišalo nenavaden zvok, nato pa zagledalo še neznani leteči predmet, ki naj bi se neenakomerno premikal. Prav takrat naj bi v omenjenih naseljih za nekaj trenutkov zmanjkalo električne energije. 

Nad Slovenijo neznana plovila letela že večkrat

youtube
Ni jasno, ali je zgodba z nezemljani z Otočca prevara ali ne. Na fotografiji prikazana obdukcija bitja iz plovila, strmoglavljenega pri nas.

To namreč izvemo, ko pregledujemo poročanja različnih medijev o videnjih ljudi, ki se nanašajo na neznane leteče objekte. Ugotovimo, da je bilo precej živahno predvsem v letih od 2008 do 2011. V tem obdobju so iz različnih koncev Slovenije poročali, da na nebu vidijo nenavadna plovila. Na Ajdovščino naj bi takrat letel krožnik, v Krškem so ljudje videli formacijo vijoličastih luči. Tudi iz Štajerske so v tem času poročali o letečih piramidah. Že iz sedemdesetih let imamo Slovenci nekaj zapisov pričevanj o NLP-jih nad Ljubljano, nekaj let kasneje so menda čudne zračne formacije videli tudi na območju Ribnice. Opazili smo tudi navedbe medijev, ki pravijo, da je nekaj čudnega na nebu nad Slovenijo letelo med osamosvojitveno vojno. V šestdesetih letih pa naj bi v okolici Otočca zasilno pristali celo nezemljani, ki so jih menda peljali na obdukcijo v Beograd, a kaj več o tem ni znanega.