Preiskava

Obalo zasedli specialci, v Piranu aretirali dva osumljenca

T.L./M.K.
4. 10. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Uradne informacije so skope, v Izoli poteka obsežna kriminalistična preiskava.

STA
Fotografija je simbolna.

Koprski policisti izvajajo obsežno kriminalistično preiskavo večjih kaznivih dejanj s področja organiziranega kriminala. Kriminalisti preiskujejo na več različnih lokacijah na obalnem območju, so sporočili s Policijske uprave Koper. Kot so še zapisali, bo več informacij znanih, ko bo preiskava zaključena. 

Policija išče dva člana albanske družine, prodajalca sadja in zelenjave na izolski tržnici. Enega so prijeli na plaži pri Svetilniku, drugi pa jim je ušel. Skladišče naj bi imeli na območju starega Delamarisa, kjer policija tudi izvaja preiskavo, je poročala TV Slovenija.

V središču Pirana pa je policija aretirala dva osumljenca. Policisti so prijeli mlajšega moškega in moškega srednjih let, je še poročala TV Slovenija.

V povezavi z obsežno kriminalistično preiskavo koprski kriminalisti iščejo 27-letnega Shqiprona Hoxhaja iz Izole, ki je osumljen več uradno pregonljivih kaznivih dejanj.

Po poročanju Primorskih novic je Izola okrog poldneva postala prizorišče obsežne kriminalistične preiskave in je na več lokacijah mogoče srečati oborožene policiste specialne enote in kriminaliste, ki izvajajo hišne preiskave in so, kot kaže, na lovu za člani kriminalne združbe. O podobnih prizorih poročajo tudi iz Kopra.

Policisti so v Izoli poklicali na pomoč celo potapljače. Na tako imenovani pasji plaži naj bi prijeli enega od iskanih kriminalcev. Tja so poleg potapljačev prispeli tudi reševalci, še poročajo Primorske novice. Očividka je za časnik še povedala, da je na policijsko zasedo naletela tudi ob parkirišču pri ladjedelnici.