Zasebni zdravnik

Več let je brez potrebe operiral krčne žile

M.K.
26. 5. 2016, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zasebni zdravnik Janez Zimmermann v Sloveniji, po novem pa v Trstu, že dvajset let množično operira krčne žile. Pri tem pod nož zvabi zdrave ljudi, ki jih zavaja, da jim bo pozdravil žilne zaklopke.

Arhiv Svet24
Zimmermann trdi, da so njegovi bolniki ogorčeni nad tem, kaj se mu dogaja

Zimmermann po navedbah televizije TV Slovenija operira v neprimernih prostorih in z rezi, ki iznakazijo tudi mlada dekleta. Bolnike zasebni zdravnik novači po domovih upokojencev, zdraviliščih, trgovinah s sanitetnim materialom, prepriča pa jih z zgodbo o dolgih javnih čakalnih vrstah in nujnostjo operacije. Če pacient operacije ne plača pravočasno, ga izsiljuje za denar in grozi. Kot je povedala ena izmed pacientk, je Zimmermannu za operacijo plačala 1600 evrov.

Zasebnega zdravnika sicer nihče od slovenskih petnajstih žilnih kirurgov ne pozna, je pa eden izmed njih povedal, da so Zimmermannovi izdelki "katastrofalni".

Kot je še poročala televizija, se je pri zasebniku med drugim oglasil mlad moški z razjedo na nogi, za katero je Zimmermann okrivil krčne žile in jih operiral. Na kontrolo ga ni povabil, pacient pa je šel k drugemu zdravniku na pregled, ko je bila razjeda globoka že skoraj do kosti. Vsi napori so bili zaman, zato je bila potrebna amputacija noge.

Še eden izmed pacientov po Zimmermannovi operaciji zaradi poškodbe živca ne more dvigniti stopala.
Zimmermann zgodbe ni želel komentirati, je pa dejal, da so bile operacije nujne.