Brani se sam

Posiljeval hčer, zdaj se brani z molkom

Zoran Franc
26. 5. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Hčerko je želel zase. Omejil ji je gibanje in prisostvoval na vseh treningih. V primeru, da bi razkrila skrivnost, ji je grozil s pobojem družine. Odvetniki iz Koceljeve so zastopanje zavrnili.

Imela je točno določeno pot, po kateri je lahko hodila (fotografija je simbolična).

Dvainštiridesetletni oče iz Koceljeve, ki je bil aretiran zaradi suma posilstva mladoletne hčerke (15), se je na torkovi obravnavi pred višjim tožilcem branil z molkom. Odvedli so ga v samico, v zapor v Šabcu. »Trpljenje tega otroka se je začelo takrat, ko jo je oče začel nadlegovati, jo božati in otipavati. Vse skupaj je vodilo v nasilno spolno nadlegovanje, obstajajo indici, da je strašno dejanje zagrešil večkrat,« priča vir, ki je blizu preiskavi.

Odvetniki iz Koceljeve so zastopanje pedofila zavrnili. Ta se pred sodiščem brani sam.

Odredili so mu pripor

Zoper očeta je predkazenski sodnik odredil 30-dnevni pripor v šabskem zaporu, kjer pa zavrača hrano. Po neuradnih informacijah osumljenec nima odvetnika, saj so odvetniki v Koceljevi zavrnili njegovo zastopanje na sodišču, tako da mu bo odvetnika dodelilo sodišče.

Ukrepala prijateljičina mama

Dekle se je pred štirimi dnevi potožilo prijateljici, katere mama je zaposlena na centru za socialno delo. Prijateljici je priznala, da jo oče posiljuje in zlorablja. Ta je zadevo povedala mami, ki je takoj odšla na policijo in podala prijavo. Dekličin oče je bil aretiran in pridržan, petnajstletno dekle pa so odpeljali na zaslišanje, kjer je razkrila resnico o tem, kaj vse se je dogajalo od 1. marca dalje.

Posesiven, ljubosumen in strog

Domačini Koceljeve povedo, da je oče bil nenavadno posesiven, ljubosumen in strog do petnajstletne hčerke. »Od nje je zahteval, da je takoj po koncu zunajšolskih dejavnosti doma. Imela je točno določeno pot, po kateri je lahko hodila v šolo in na treninge, to ji je določil oče. Prav tako ni smela zamujati. Ni ji dovolil, da se druži z vrstniki, kadar je bila na treningih, jo je ves čas nadzoroval. Kot da bi bil ljubosumen na vse in jo čuval le zase,« pove eden od sosedov.

Sosedje na zgodbo gledajo z gnusom

Sosedje iz Koceljeve z gnusom pripovedujejo o dogodku, vest se je kot strela z jasnega razširila po majhnem kraju. Nekateri izmed njih ne verjamejo, da je vse, o čemer se govori, res, in čakajo, kako bo presodilo sodišče. »Rad je zahajal v bližnjo kavarno, iskal je žensko družbo. Vendar da je nadlegoval hčer, je pošastno,« pove eden od starejših prebivalcev Koceljeve. Kot priča soseda, ki živi blizu družini, je oče hčeri domnevno grozil: »Če boš s komerkoli govorila o najini igri, bom pobil vso družino.« Na centru za socialno delo trenutno ne dajejo nobenih izjav o dogodku, na poziv novinarjev pa so odgovorili: »Trenutno je prehitro, da bi lahko podali kakršnekoli informacije o dogodku.«