Nove podrobnosti

Kako je bila umorjena Jelena

R.T.
25. 5. 2016, 15.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Preiskava umora srbske pevke Jelena Krsmanović je potrdila, da je bila žrtev umorjena z udarci s kamnom, velikosti v premeru približno 20 centimetrov, ki ga je morilec vnaprej prinesel na nasip Crvenka v Borči.

Zdaj je povsem jasno, da je Jeleno umoril nekdo, ki ji je bil zelo blizu, ki je dolgo in podrobno načrtoval zločin.

Do najnovejših ugotovitev so forenziki prišli po podrobni obdukciji Jeleninega trupla, pa tudi z natančno preiskavo kraja zločina, kjer v širši okolici niso našli niti enega samega kamna. Zdaj je popolnoma jasno, da je Jeleno umoril nekdo, ki ji bil blizu, ki je dolgo in zelo podrobno načrtoval zločin, ter da ima zločin celo nekatere ritualne značilnosti, je potrdil vir med preiskovalci. Po oceni srbskih kriminologov, prav to, da je bil umor storjen s kamnom, dokazuje, da je bil zločin zelo pozorno načrtovan, da bi se prikrilo vse sledi, in da je dejansko izvršen na ritualen način.

Najnovejša dognanja policije, bi utegnila zelo zožiti krog osumljencev in razkriti motiv zločina. Eden najbolj izkušenih kriminalističnih inšpektorjev, ki že od vsega začetka vključen v preiskavo umora, razkriva, da nova odkritja govorijo o tem, da je bil umor dolgo vnaprej načrtovan, da je morilec svoje dejanje zelo podrobno premislil in izvršil na ritualen način.

"Najprej je poiskal primeren kamen, ga prinesel na nasip, počakal na žrtev in jo surovo pobil. Dejstvo, da se je odločil Jeleno ubiti s kamnom, govori o tem, da imamo opraviti z zelo inteligentno osebo, ki je vedela, da se bo tako najlažje znebila morilskega orodja. Ni enako, ali nekdo ubije človeka s sekiro, s kladivom ali navadnim kamnom, ki ga lahko najde kjerkoli v naravi, po opravljenem dejanju pa ga lahko tudi enostavno skrije. Lahko ga vrže v reko, med druge kamne in tako izključi vsako možnost, da bi ga kdajkoli našli," je povedal inšpektor.

S tem pa so razrešeni tudi nekateri bistveni pomisleki, zaradi česar bi se preiskava umora Jelene Marjanović lahko zelo pospešilo.

"Ugotovitev izpred nekaj tednov, da je bila Jelena umorjena z navadnim kamnom, nas je zmedla, ker je to nakazovalo, da je bila umorjena na mah, brez vnaprejšnjega načrta, da je storilec uporabil prvo stvar, ki mu je na nasipu prišla pod roko. Napeljalo nas je celo na misel, da je Jeleno ubil nek manijak ali naključno mimoidoči, kar pa se ni ujemalo z našimi dognanji," je povedal inšpektor.

Zdaj je povsem jasno, da je Jeleno umoril nekdo, ki ji je bil zelo blizu, ki je dolgo in podrobno načrtoval zločin, ter da ima zločin tudi nekatere ritualne značilnosti.