Mož bi želel živega

Se je Jelenin morilec obesil?

zf
9. 5. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zoran Marjanović, mož pokojne pevke Jelene Krsmanovič Marjanović, je strt. „Želel bi, da bi bil najden živ in da bi dobil najvišjo kazen, 40 let zapora. Da plača za vse, kar je storil,“ pravi.

arhiv svet 24
Mož pokojne Jelene je z dejanjem, ki ga je storil domnevni morilec, le delno zadovoljen. Kot pravi, bi bilo še bolje, če bi za storjeno prejel najvišjo kazen

Mož brutalno umorjene turbofolk zvezde Granda Jelene Krsmanović Marjanović, ki je še vedno pretresen in žaluje za izgubo, je bil v izjavah za srbske medije, potem ko so ti razkrili domnevnega morilca, pretresen. Domnevnega morilca je policija našli obešenega v lastni hiši.  Za dnevni časopis Kurir pa je Marjanović povedal: »Za tega človeka sem prvič slišal v vašem časopisu, kar me je šokiralo. Ne poznam ga in ne vem, za koga gre, vendar če je to res storil on, mi je v veselje, da je zverina mrtva. Čeprav bi si zelo želel, da bi bil živ in da bi mu dosodili najvišjo možno kazen, 40 let zapora. Predpostavljam, da bo policija preiskala njegovo hišo in da bo našla kakšno sled.«

Sumijo tatu in že enkratnega morilca

Policija sumi tatu in že enkratnega morilca, ki je pred petnajstimi leti ubil starejšo žensko v Borči na podoben način, kot je bila ubita Jelena. »V preiskavi smo imeli že morilca iz Borče, ki je starejšo žensko ubil z motiko v njeni hiši, blizu kraja, na katerem je bila najdeno truplo Jelene. Takrat je bil prijet in obsojen, vendar je pred tremi leti odslužil kazen in bil izpuščen iz zapora. Trenutno lahko le njega povežemo z umorom zaradi načina uboja, vendar pa doslej ni bil med osumljenci,« je povedal policist, ki je del preiskovalne ekipe.

S čim je bila ubita Jelena, še ni znano. Zoran pa upa, da bodo v hišni preiskavi domnevnega morilca našli sled, ki bo razkrila več podrobnosti o umoru.

Od začetka do danes

Spomnimo, da je bila turbofolk pevka ubita v soboto, 2. aprila, potem ko je odšla na tek po bližnjem nasipu v Borči. Njeno truplo so preiskovalci našli dan kasneje. Policija je do zdaj zaslišala že več prebivalcev Borče, ki bi imeli kakršnokoli sled o brutalnem umoru pevke. Prav tako je policija takoj po umoru na razgovor odvedla vse člane njene družine.

DNK v potrjevanju

Pevka je bila ubita najverjetneje z motiko ali kladivom z več kot 20 udarci v glavo. Na telesu ni bilo vidnih drugih znakov poškodb po izvedeni obdukciji. Preiskovalci pa so potrdili, da je DNK, ki je bil najden na trenirki, ki jo je nosila na dan umora, že v potrjevanju povezave z možnim domnevnim morilcem.