Umor Jelene Krsmanović

Možakar razkril, da Zoran, mož umorjene Jelene, laže

R.T.
22. 4. 2016, 13.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kanis Veselinović je človek, ki je izničil alibi Zorana Marjanovića, vdovca umorjene pevke Jelene Krsmanović. Zoran je namreč trdil, da ga je Kanis videl na nasipu v času, ko je njegova žena tekla.

Umorjena Jelena Krsmanović

Za Jeleno Krsmanović (33) usodna sobota je bila za Kanisa Veselinovića (64) povsem običajen dan. Bil je v Borči, šel je v trgovino. Domov je krenil po običajni poti tik ob nasipu in čez most. Hodil je počasi, pomagal si je s palico, ker se mu zlom leve golenice ni dobro zacelil. »Gledal sem v tla, zato nisem videl nikogar,« je za srbske medije dejal Kanis.

Za umor je izvedel šele pozneje

Jelena Krsmanović Marjanović je bila ubita v soboto, 2. aprila. Njeno truplo so našli naslednji dan, potem ko je njen mož Zoran Marjanović v soboto zvečer prijavil njeno izginotje. 

Kanis ne ve, koliko je bila ura, ko je hodil ob nasipu. Ve le, da je bil večer. Ure nima, mobilnega telefona pa s seboj ne nosi, ker mu je že večkrat padel v vodo. »Nimam razloga, da bi moral vedeti, koliko je ura, saj se mi nikoli nikamor ne mudi,« je pojasnil. Za umor je med gledanjem televizije izvedel šele nekaj dni pozneje. Policisti so ga to soboto tudi izprašali. »Preiskovalcem sem povedal, da v soboto nisem videl nikogar,« je dejal. Torej tudi Zorana Marjanovića ne.

Poligraf je potrdil, da je Kanis govoril resnico.