SDS oštela medije

Izstope z redkimi izjemami obžalujejo

M.K./STA
20. 5. 2016, 19.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V SDS so se odzvali na poročanja glede odhodov vidnih članov iz stranke in ugibanj, da o tem razmišlja nekaj poslancev. Kot navajajo, izstope obžalujejo, prihodi v SDS in odhodi iz nje pa so vedno bili.

Arsen Perić/M24
Tistim zunaj SDS, ki po njihovih navedbah vsake toliko časa "kampanjsko širijo paniko" in zgražanje nad tem, kaj se dogaja v SDS, pa sporočajo, naj se brigajo zase.

Medijem, ki se bolj kot z oblastjo ukvarjajo s SDS, pa sporočajo, naj se pogledajo v ogledalo in videli bodo, da namesto na nogah stojijo na glavi.

SDS kot pravna in politična naslednica SDSS in SDZ deluje že 27 let in danes predstavlja daleč najbolj stabilno demokratično politično stranko v Sloveniji, menijo v stranki in dodajajo, da je v tem času na novo zaživelo in razpadlo na desetine drugih političnih strank.

Tistim zunaj SDS, ki po njihovih navedbah vsake toliko časa "kampanjsko širijo paniko" in zgražanje nad tem, kaj se dogaja v SDS, pa sporočajo, naj se brigajo zase. Če želijo soodločati o vodstvu in programu stranke, jih pozivajo, naj se vanjo včlanijo.

"Nobeni od njih slovenski režimski mediji v času razpadanja niso posvetili toliko pozornosti kot nekaj izstopom iz opozicijske SDS. Ta tema se v slovenskem medijskem prostoru praviloma pogreje vedno, kadar SDS prepričljivo vodi v podpori javnega mnenja," ugotavljajo v sporočilu za javnost. Ob tem dodajajo, da je to praviloma vedno takoj zatem, kadar problematizirajo "kako dejanje njihovega rdečega božanstva iz Murgel".

V SDS so spomnili, da je v DZ danes osem strank, še več jih deluje zunaj parlamenta, vsak pa lahko svobodno izbere tisto, v kateri deluje.

Po njihovih navedbah v zadnjem obdobju v SDS vstopi vsak mesec več novih članov, "kot jih lahko vidimo na zborih članstva večine ostalih strank v državi". "Nekateri vidni in t.i. vidni člani so stranko tudi zapustili. Nekateri pa so postali vidni člani šele po izstopu, ker se jim je medijski prostor v Sloveniji nenadoma odprl," so prepričani.

STA
Prvak SDS Janez Janša

Pojasnili so, da vse izstope z redkimi izjemami v SDS obžalujejo. "Še posebej tiste, ko vidni član izstopi potem, ko ni ponovno izvoljen na plačano funkcijo, ko ga konkurenčni kandidacijski postopek ne uvrsti na volilno listo ali ko zaradi zmanjšanja sredstev izgubi delovno mesto v strokovni podpori stranke," so navedli. Te primere obžalujejo zato, "ker se ob njih velikokrat izkaže, da s temi posamezniki nismo delili skupnih vrednot, ampak zgolj funkcije oziroma službe". A kot navajajo, je bilo takih primerov v zgodovini stranke "kljub zunanji pomoči" malo, "zato je SDS danes edina stranka v Sloveniji, ki ima več kot 10-odstotno podporo volivcev in ki je starejša od dveh let".

V zadnjih dneh se namreč krepijo ugibanja o napetostih v SDS, neuradno naj bi nekaj poslancev resno razmišljalo o odhodu iz poslanske skupine. Čeprav izjav ne dajejo, pa je pričakovati konkretnejše poteze v kratkem. Kritični naj bi bili zlasti do tega, kot neuradno pravijo, da je glavna prioriteta SDS ideološki boj.