Izstopi iz SDS

Janšo zapustila tudi Romana Jordan

E.R.
20. 5. 2016, 08.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Janša naj bi izgubljal podporo tudi pri predstavnikih Evropske ljudske stranke.

Mediaspeed
Je Romana Jordan zapustila Janšo?

Iz izvršnega odbora SDS je domnevno izstopila nekdanja evropska poslanka Romana Jordan; njenega imena namreč ni več na seznamu članov. Poleg Jordanove naj bi poslansko skupino SDS v kratkem zapustilo še nekaj članov stranke. Jordanova je bila na sejah organov stranke v preteklosti kritična do potez vodstva SDS in je bila zato deležna ostrih Janševih odzivov. Jordanova se zaenkrat o tej temi še ni izjasnila.  

Ljudmila Novak in ne Janez Janša 

Po pisanju današnjega Dnevnika naj bi Janša izgubljal podporo tudi pri bolj umirjenih predstavnikih Evropske ljudske stranke, na kar naj bi kazala tudi izjava o begunski krizi, k podpisu katere je predsednik fundacije Konrada Adenauerja  (KAS) Hans Gert Pottering povabil predsednico Nove Slovenije Ljudmilo Novak, ne pa tudi predsednika SDS Janeza Janšo. Razlog za to med drugim navajajo radikalna stališča SDS glede reševanja begunske problematike, ki se bistveno razlikujejo od politike CDU. 

"Janševi tviti prestopajo meje"

Janšev upad podpore Evropske ljudske stranke so opazili tudi nekateri nezadovoljni poslanci SDS, ki menijo, da Janša s svojimi izjavami na twitterju vse bolj prestopa meje sprejemljivega.