2175 evrov mesečno

Raje otroški dodatek kot služba

zf
20. 5. 2016, 06.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

49-letna Sue iz Walsalla ima šest otrok in je bila že petkrat poročena. Najmlajša otroka, dvanajstletna Jade in enajstletni Romeo, še živita še pri njej. Sue je brezposelna že več kot desetletje in prejema mesečno 1700 funtov (2.175,30 evra) otroških dodatkov, a vseeno zmanjka za najemnino.

Ko so otroci v šoli, se Sue ukvarja z branje iz kart. Pravi, da je jasnovidna in da ji njene energije omogočajo pogled v prihodnost.

Sue pravi, da je smiselno, da živijo na ta način, saj kljub vsemu raje prejme nekaj več kot 20.000 funtov (25.591,81 evra) letno otroških dodatkov, kot da bi bila zaposlena in ne bi mogla skrbeti za otroke. Za televizijo Channel 5 je povedala: »Če bom uspela najti službo, ki bo vredna družinskega miru in udobja, je bom zelo vesela. Še vedno pa razmišljam, kako bo to vplivalo na otroke. Kdo bo skrbel zanje? Takrat bom morala plačevati nekoga, ki se bo ukvarjal z njimi. Če pretehtam odločitve, je boljše takšno življenje, kot da so otroci prepuščeni sami sebi.«

Ukvarja se z jasnovidnostjo

Ko so otroci v šoli, se Sue ukvarja s svojim hobijem – branjem iz kart. Pravi, da je jasnovidna in da ji njene energije omogočajo pogled v prihodnost. Prav tako verjame, da lahko prikliče tisto, kar si želi, s klicanjem duhov in uporabo zakonov privlačnosti. Obiskuje cerkev v Sussexu, saj ima občutek, da je tam bližje enemu od očetov otrok, ki je umrl. Kljub vsemu pa upa, da bo še našla nekoga, ki bo znal v njihovo življenje vnesti upanje in ji pomagal rešiti vzroke za nastale finančne težave.

Verjame v energijo vesolja

»Ker sem jasnovidna in verjamem v življenje po smrti in duhovni svet, sem svojo energijo poslala v vesolje in čakam na premik, ki bo povzročil pozitivne odzive. Verjamem v zakon privlačnosti in vse, kar nas obdaja,« je dejala Sue in pojasnila, da ji teorija spiritualnega pomaga preživeti. »Takoj, ko sem oddala oglas za oddajo stanovanja, me je v manj kot v dveh tednih pričakalo sporočilo: 'Hej, zagotovo bo kdo zainteresiran za tvoje trisobno stanovanje', in res je, tako to deluje.«

Šola ni šola za življenje

Sue je še povedala, da ji vesoljna očiščenja prinašajo mir in verjame, da ji te lekcije lahko bolje pomagajo v življenju kot različna izobraževanja. Otrokom pa svetuje: »Vse, kar v šoli počnejo, naj imajo za zabavo. Vse znanje, ki ga v šoli dobijo, jim ne bo koristilo, ko jo bodo končali.« Ali sta takšno mišljenje in postavljanje po robu družbenim normam in načelom pravilno, je vendarle vredno vzeti v razmislek.