Še bo hladno

Pozor! Pričakujemo lahko še eno pošiljko snega

J.P./STA
28. 4. 2016, 07.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Potem ko je spomladanski sneg v sredo pobelil dobršen del Slovenije, lahko na Notranjskem in Gorenjskem danes zjutraj pričakujejo še eno dodatno pošiljko. Moker sneg še vedno lahko lomi veje, v gorah pa je velika nevarnost snežnih plazov. Čez dan bodo občasno le še rahle padavine, meja sneženja pa se bo dvigala, napovedujejo na agenciji za okolje.

Bralec Tadej
V Mežici je nasulo okoli 25 centimetrov snega.

V sredo do večera je ponekod po Sloveniji zapadlo tudi več kot 15 centimetrov snega, največ so ga namerili na Gorenjskem in Koroškem. Vreme bo sicer v prihodnjih dneh ostalo hladno za ta letni čas, vendar pa bo po nižinah sneg verjetno že kmalu pobralo.

Bralec
Tako je bilo na Vranskem.

promet.si
Zaradi plundre na vozišču je bilo na gorenjski, štajerski in dolenjski avtocesti ponekod vozišče spolzko.

Danes med 5 in 11 stopinj Celzija

Na agenciji za okolje za danes napovedujejo hladno jutro, ponekod lahko nastane tudi slana, najvišje dnevne temperature pa bodo med pet in 11 stopinj Celzija. Nestalno vreme z manjšimi padavinami pričakujejo tudi v petek in soboto, v nedeljo pa naj bi deževalo po vsej državi. Temperature se bodo po zimski sredi vrnile krepko nad ledišče.

Zaradi velike količine novega snega se predvsem na območju Julijskih Alp povečuje nevarnost snežnih plazov, ki bo jutri velika oz. četrte stopnje.

Sneženje je sicer v sredo zajelo večino države. Sneg se je oprijemal cestišč, ponekod pa je nastajala poledica, zaradi česar se je zgodilo več prometnih nesreč. Težak sneg in veter sta v mnogih krajih po državi podirala drevje in lomila veje, kar je oviralo promet in zaposlovalo gasilce. Na Koroškem in Štajerskem je prihajalo tudi do izpadov električne energije.

Danes ne hodite na Šmarno goro

Lastniki gostilne na Šmarni gori na družabnih omrežjih opozarjajo obiskovalce, naj danes ne hodijo na to obljudeno izletniško točko, ker je hoja čez gozd nevarna.

.