Kidanje 27. aprila

FOTO: Poglejte, kje v nižinah je zapadlo četrt metra snega

G.G.
27. 4. 2016, 19.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kljub temu, da so vremenoslovci opozarali na pestre razmere, je vremensko dogajanje za konec aprila nevsakdanje. Grmenje, nevihte, sodra, ob ohladitvi pa pravi snežni meteži.

bralka Tjaša Oven
Sneg v Plavških rovtah nad Jesenicami.

Bralci poročajo o obilnem sneženju, ki je zajelo Koroško in Gorenjsko. Do 18.30 je tako na primer v Mežici in v Črni na Koroškem zapadlo do 25 centimetrov snega. Kakšnih pet centimetrov manj ga je zapadlo v Kotljah, na Ravnah na Koroškem pa okoli 10. Na Koroškam se zaradi podrtih dreves soočajo tudi z izpadi električne elektrike.

Kot za stavo sneži tudi drugod po državi. V Bohinju je tako zapadlo okoli 20 centimetrov snega.

Največjo težavo povzroča moker sneg, ki obremenjuje veje dreves. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so se na različnih delih Slovenije številna drevesa podrla na cestišča.

Ker pa se sneg oprijemlje cestišča, so razmere zelo zahtevne tudi na cestah. Na prometnoinformacijskem centru poročajo, da se vozniki brez zimske opreme ne odpravljajo na pot.

Bralec Tadej
V Mežici je nasulo okoli 25 centimetrov snega.


Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si. 

Bralec
Zasnežene ceste v Logatcu