Zimske razmere na cestah!

Serija prometnih nesreč na avtocestah

G.G./M.K.
27. 4. 2016, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra zaprta avtocesta. V smeri Ljubljane je več prometnih nesreč. Nastaja daljši zastoj v obe smeri.

promet.si
Zastoj na primorski avtocesti med priključkoma Vrhnika in Logatec v smeri Kopra.

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo, da so ceste po državi mokre, v višje ležečih predelih pa se sneg oprijema cestišč. Zaradi plundre na vozišču je na gorenjski, štajerski in dolenjski avtocesti ponekod vozišče spolzko. Voznikom priporočajo previdno in počasnejšo vožnjo, voznikom brez zimske opreme pa vožnjo odsvetujejo.

Polovična zapora je na regionalni cesti Vrhnika - Logatec zaradi zdrsa tovornega vozila. Nastaja zastoj v obe smeri.

Na dolenjski avtocesti pred počivališčem Starine v smeri Hrvaške in med priključkoma Trebnje zahod in Trebnje vzhod v smeri Novega mesta je zaprt vozni pas.

Na gorenjski avtocesti za cestninsko postajo Torovo proti Ljubljani je zaprt prehitevalni pas in med priključkom Lesce in galerijo Moste v smeri Karavank je zaprt vozni pas.

Štajerska avtocesta je med priključkoma Vransko in Šentrupert proti Mariboru zaprta.

Zaradi burje je prepovedan promet za kamp prikolice hladilnike in vozila z ponjavami do osem ton na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med priključkom Ajdovščina in razcepom Nanos.

Na Gorenjskem so zaradi snega zaprti prelazi Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo ter cesta Mojstrana-Vrata od slapa Peričnika dalje. Verige so obvezne na prelazu Jezersko na slovenski strani, avstrijska je zaprta. Predor Karavanke je zaradi zimskih razmer v Avstriji zaprt v obe smeri.

Uporabo verig priporočajo tudi na cesti Sorica-Bohinjska Bistrica ter na prelazu Predel. Sneg je tudi na nekaterih koroških cestah, kjer je na cesti čez Radeljski prelaz obvezna zimska oprema. 

Na regionalni cesti Vransko-Blagovica in na cesti čez Tuhinjsko dolino je promet oviran zaradi poledice, zaradi snega na vozišču pa je promet oviran na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem v obe smeri.

Da je cesta res spolzka dokazujejo številne nesreče na štajerski avtocesti in regionalnih cestah. Med 12.45 in 13.30 so se med Ljubljano in Mariborom pripetile štiri prometne nesreče, od tega tri na avtocesti.

Štajerska avtocesta med Trojanami in Blagovico je ponovno odprta.

promet.si
Zaradi plundre na vozišču je na gorenjski, štajerski in dolenjski avtocesti ponekod vozišče spolzko.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, so bila po dosedanjih podatkih v nesreči udeležena štiri vozila, nihče pa naj ne bi bil huje poškodovan.

Zaradi plundre na gorenjski avtocesti voznikom na prometnoinformacijskem centru priporočajo previdno in počasnejšo vožnjo.

O več prometnih nesrečah so danes poročali s štajerske, dolenjske in gorenjske avtoceste. Trenutno je več nesreč na primorski avtocesti v smeri Ljubljane, nastajajo zastoji. Zaprta je tudi na regionalna cesta Vrhnika-Logatec zaradi zdrsa tovornega vozila.

Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti med počivališčem Lopata in priključkom Arja vas v smeri Ljubljane.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so zlasti na Koroškem gasilci imeli precej dela tudi z odstranjevanjem podrtih dreves. Ta so sicer med drugim odstranjevali tudi v občinah Hoče-Slivnica, Poljčane in Brežice.


Pošljite nam fotografije ali video

Na naši spletni stran želimo popestriti naše vsebine. Ker ne moremo biti ves čas prisotni tam, kjer se dogaja, vas vabimo, da nam pomagate.

Če ste bili priča čemu, kar vas je presenetilo, razjezilo, ali je bilo preprosto vredno, da bi si dogodek ogledali tudi drugi, nam fotografijo ali video pošljite na elektronski naslov: redakcija@svet24.si.