Slovenija

Adria Airways prodana, objavljena še prevzemna namera

M.J./STA
18. 3. 2016, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Družba AA International Aviation Holding, odvisna družba 4K Invest, je danes javno objavila namero za prevzem vseh delnic Adrie Airways. V lasti ima že 96,09 odstotka slovenskega letalskega prevoznika, prevzemno ponudbo bo objavila v mesecu dni, a ne prej kot v 10 dneh.

STA
Fotografija je simbolična

AA International Aviation Holding je o prevzemni nameri obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo RS za varstvo konkurence, upravo družbe Adrie Airways, njene delavce in njihove predstavnike ter predstavnike delavcev oz. svoje delavce, je zapisano v današnji nameri, objavljeni v časniku Delo.

Prodajalci Adrie - Slovenski državni holding, Družba za upravljanje terjatev bank in država - so januarja podpisali pogodbo o prodaji 91,58-odstotnega deleža nemški družbi 4K Invest, v skladu s katero so prevoznika pred dokončno prodajo v prvi polovici meseca dokapitalizirali za 4,1 milijona evrov. Država je prispevala 3,1 milijona evrov, 4K Invest pa prek odvisne družbe milijon evrov.

V torek so uspešno zaključili prodajni postopek za družbo. Na 4K Invest so prek odvisne družbe AA International Aviation Holding preknjižili 83,01 odstotka delnic Adrie Airways, za kar so prejeli 100.000 evrov kupnine. Deleži so se po dokapitalizaciji spremenili, tako da je nemška družba po koncu vseh teh postopkov prišla do omenjenih 96,09 odstotka Adrie.