Slovenija

Na današnji seji sveta zavoda šempetrske bolnišnice tudi o nedavni smrti bolnika

STA/M.J.
18. 3. 2016, 07.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes popoldne se bodo sestali člani sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica. Kot je povedala predsednica sveta zavoda Anita Manfreda, bodo med drugim spregovorili tudi o nesrečni smrti 52-letnega delavca, ki je prejšnji četrtek umrl v bolnišnici, očitno zaradi napake v napeljavi medicinskih plinov.

STA
Predsednica sveta zavoda Anita Manfreda.

V šempetrski bolnišnici so sicer napovedali, da bodo k odgovornosti posameznikov in ustanov za smrt ponesrečenega 52-letnika pozvali, ko bodo znani rezultati preiskav, ki še potekajo. Sami pa zanikajo odgovornost za napake, nastale med gradnjo in uporabo objekta urgence, saj bolnišnica ni bila investitor gradnje, objekt jim je bil le predan v uporabo.

Sicer pa je na dnevnem redu tokratne redne seje obravnava letnega poročila o delu bolnišnice za leto 2015, poročila o delovanju urgentnega centra ter poročila o čakalnih dobah.

Spregovorili bodo tudi o planu investicij v letošnjem letu. Med njimi bosta tudi gradnja zadrževalnika in komunalnega priključka na javno omrežje in centralno čistilno napravo, ki se že pospešeno gradi, ter gradnja nove stavbe bolnišničnega oddelka za invalidno mladino v Stari gori.

Predsednica sveta zavoda je povedala še, da bodo tokrat spregovorili tudi o javnih naročilih ter soglasjih k podjemnim pogodbam v letu 2015.