Zanimivosti

Mama ne more nehati jesti svojega naslanjača

J.P.
18. 3. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mama je v času nosečnosti razvila okus za peno. Peno, ki tvori notranjščino oblazinjenega pohištva in ki se uporablja pri pomivanju posode.

Kaj pa zdravstvene težave? Vsake toliko kakšno zaprtje.

Mati samohranilka iz Wakefielda v Veliki Britaniji ocenjuje, da je do danes pojedla okoli 2.000 gobic. Okus za peno je razvila v petem mesecu nosečnosti (njena hčerka Olivia danes šteje pet let).

Motnja hranjenja

28-letni Vicky Cullen so diagnosticirali piko – motnjo hranjena, zaradi katere oseba uživa neužitne stvari. V Britankinem primeru je to pena. Za njen glavni vir se je izkazal naslanjač v njeni dnevni sobi, njegovo peno pa pogosto uživa z marmelado ali čokoladnim kremnim namazom. Kaj je tako posebnega na ravno tej peni, ne ve, a pravi, da se tista iz ramenskih podlog in nedrčkov ne more primerjati.

Vicky je okus za peno razvila maja leta 2011. Bila je v petem mesecu nosečnosti. Nič nenavadnega ni, če začne ženski v času nosečnosti dišati rahlo nenavadna hrana. »Mojim prijateljicam so dišale kumarice, med, tuna ali sladoled. A ne meni: jaz se že zadnjih pet let bašem s peno,« je dejala Vicky. »Nekega večera sem sedela pred televizijskim sprejemnikom in delala luknjo v naslanjač, kar naenkrat pa sem začela žvečiti peno.«

Boji se za svoj naslanjač

Tako se je začelo. Kmalu po tistem je začela kupovati dodatne gobice. Ko je septembra leta 2011 rodila, pa okusa za peno ni zgubila – še vedno jo je vsak dan. Za zaloge pene poskrbi tudi, ko gre na dopust. Zaveda se, kako nenavadne so njene prehranjevalne navade. A bolj kot to jo skrbi, da bo povsem pojedla svoj okusni naslanjač.