Svet

"Ne morem več gledati te norice"

M.J.
18. 3. 2016, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Donald Trump se je danes še huje znesel nad znano novinarko Megyn Kelly, katero je v zadnjih 48 urah kar šestkrat javno ozmerjal z norico.

Reuters
"Precenjena in nora@megynkelly se vedno pritožuje čez Trumpa, toda posveča mi svojo oddajo," je Donald Trump zapisal na Twitterju.

Republikanski kandidat za ameriškega predsednika jo je na Twitterju v torek zvečer poimenoval z novim nadimkom in sicer z »norica Megyn Kelly« (crazy@megynkelly).

V sredo je nadaljeval z isto strogo retoriko, v četrtek pa je novinarko Fox News v kar treh objavah na Twitterju označil za noro. Kellyeva je že več mesecev tarča Trumpovih napadov, odkar ga je v avgustu v prvi republikanski debati povprašala o njegovih problemih, da tako grdo govori o ženskah.

Vedno bolj ostra retorika

»Precenjena in nora @megynkelly se vedno pritožuje čez Trumpa, toda posveča mi svojo oddajo. Pozabavaj se malce še z drugimi, Megyn,« je Trump v četrtek sporočil na Twitterju.

»Resnično ne morem več gledati Megyn, te norice,« je dodal v drugem tvitu in sicer v zvezi z novinarko, ki je vodila večerno oddajo na Fox News The Kelly File, eno izmed najbolj gledanih na kabelskih omrežjih.

Poleg svojih tvitov, pa Trump prejema tudi sporočila drugih, s katerimi kritizirajo novinarko.

YouTube
Megyn Kelly

Ne izbira izrazov

Trump je v zadnjih mesecih zaostril svojo retoriko proti svojim republikanskim protikandidatom. Tako je Jeba Busha poimenoval kot »človek brez energije«, Marca Rubija »Mali marco«, Teda Cruza pa z »lažnivcem«.

Megyn Kelly ni odgovorila na Trumpove nove napada, toda na Twitterju je objavila anketo, po kateri je moč videti, da ima več kot polovica Američanov o njem slabo mnenje.