Slovenija

Drama v Ljubljana: Matej obležal v mlaki krvi

Sašo Avramovič
4. 2. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Včeraj je bila oropana draguljarna Malalan, med begom pa sta roparja ustrelila 42-letnega Mateja Z., ki k sreči ni v smrtni nevarnosti.

Grega Wernig/M24
Nepridiprava sta si za svojo tarčo izbrala draguljarno Malalan, ki se nahaja na Mestnem trgu v središču prestolnice.

Ljubljanski policisti so bili včeraj okoli 11.30 obveščeni o ropu draguljarne Malalan na Mestnem trgu v središču prestolnice. »Po do zdaj zbranih obvestilih je znano, da sta dva storilca vstopila v prodajalno, kjer sta odtujila nakit. Po dejanju sta peš pobegnila v smeri proti Prulam, od tam pa sta se po vsej verjetnosti odpeljala z belim vozilom znamke Toyota RAV4, za katerega je bilo ugotovljeno, da je bilo preko noči ukradeno na območju Primorske,« je sporočila Maja Ciperle Adlešič s PU Ljubljana.

Ustreljeni 42-letnik je bil prepeljan v ljubljanski UKC, po do zdaj znanih podatkih pa ni življenjsko ogrožen.

V nogo ustrelila 42-letnega Mateja

A rop bi se lahko končal tudi tragično, saj sta nepridiprava med begom v nogo ustrelila 42-letnega zaposlenega v draguljarni (šlo naj bi za Mateja Z.), ki se je za roparjema pognal po Krojaški ulici, nato pa okrvavljen obležal na Cankarjevem nabrežju. »Dvainštiridesetletnik je bil s kraja odpeljan v ljubljanski klinični center, po do zdaj razpoložljivih podatkih pa ni življenjsko ogrožen,« je dodala Ciperle Adlešičeva.

Grega Wernig/M24
Roparja sta nesrečnega 42-letnika ustrelila na Cankarjevem nabrežju, potem ko se je po Krojaški ulici pognal za njima.

Ena izmed zaposlenih v enem od lokalov na Cankarjevem nabrežju nam je povedala, da je slišala tri ali štiri strele, videla pa ni ničesar, saj je bila v tistem trenutku v notranjosti lokala. »Eden od roparjev je imel oblečene puhovko in kavbojke. Bil je mlajši in bolj suhe postave,« pa nam je opisal eden od zaposlenih v drugem lokalu, ki je le nekaj metrov oddaljen od mesta, kjer je prišlo do streljanja.

Višina nastale škode še ni znana

Grega Wernig/M24
Pištolo, s katero naj bi bil ustreljen Matej, sta po dobri uri iskanja v Ljubljanici našla potapljača.

Pištolo sta nepridiprava po dogodku odvrgla v reko Ljubljanico, v katero sta se kasneje spustila dva potapljača in v njej orožje po dobri uri iskanja tudi našla. Policisti in kriminalisti so včeraj kar nekaj časa opravljali ogled kraja, še vedno pa izvajajo tudi aktivnosti za izsleditev storilcev. »Vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah ropa ali o ukradenem vozilu znamke Toyota RAV4, naprošamo, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo, na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200,« je zaključila Ciperle Adlešičeva. Višina škode, ki je nastala v ropu, sicer še ni znana.

Grega Wernig/M24.si
Policisti in kriminalisti so včeraj kar nekaj časa opravljali ogled kraja, še vedno pa izvajajo tudi aktivnosti za izsleditev storilcev.