Črna kronika

Najbolj iskanega kriminalca ustrelili v bolnišnici

uk
4. 2. 2016, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Izet Ajdinović (45), ki ga je Interpol označil kot enega od petih najbolj iskanih ubežnikov, je bil v torek ustreljen v bolnišnici. Storilec ga je zadel dvakrat.

Facebook
Izeta Ajdinovića išče tudi luksemburška policija.

Incident se je zgodil v torek ob 7.30 zjutraj v srbskem Novem Pazarju. Po informacijah srbske policije je na Izeta v bolnišnici streljal Elvedin Bibić, ki je zbežal s kraja zločina. Elvedin je Izeta dvakrat zadel v nogo, iz bolnišnice pa so sporočili, da je zunaj smrtne nevarnosti, njegovo zdravstveno stanje je namreč stabilno. »Napadalec se je mirno sprehajal po hodniku, nato pa je prišel do sobe, v kateri je ležal Ajdinović, in trikrat ustrelil,« je povedala ena od medicinskih sester, ki so bile priče dejanja. »Po napadu je mirno odšel iz sobe.« 

Wikipedija

MAŠČEVANJE 

To ni prvič, da sta Ajdinović in Bibić drug drugemu stregla po življenju. Ajdinović je namreč trenutno v postopku zaradi poskusa umora Bibića. Poskušal ga je umoriti leta 2014. Kot kaže, je Bibić poskušal Ajdinoviću »vrniti uslugo«. Podrobnosti sicer niso znane, a naj bi se sprla zaradi denarja. Bibić je namreč delal za Ajdinovića kot neke vrste vodja varnostne službe. Policija za zdaj še preiskuje, ali je želel Bibić, ki so ga ujele tudi nadzorne kamere, Ajdinovića ubiti ali samo prestrašiti. 

MED PETIMI NAJBOLJ ISKANIMI 

Izeta Ajdinovića je sicer na seznam najbolj iskanih zločincev v Evropi uvrstila luksemburška policija zaradi ugrabitve, izsiljevanja in organiziranega ropa. Prav Izet naj bi bil vodja skupine, ki je pred dvema letoma izvedla dokaj brutalen rop v luksuznem delu Luksemburga. Skupina je namreč vdrla v vilo in lastniku v glavo uperila pištolo. Prisilili so ga, da jim je povedal, kje ima denar in dragocenosti. Vzeli so približno 8500 evrov in zbežali.

Policija preiskuje, ali je želel Bibić Ajdinovića ubiti ali samo prestrašiti.

BOLNIŠNICA 

Eden od pacientov je pozneje povedal, da je Ajdinovića večkrat videl v bolnišnici, vendar ne ve, zakaj je bil tam. »Celo spregovorila sva nekaj besed,« je povedal neimenovani pacient. Sonja Radetinac, direktorica bolnišnice, pa je medijem dejala, da so jo policisti prosili, naj ne izdaja nobenih podatkov, saj bi lahko ogrozila nadaljnjo preiskavo.

POLICIJA NI VEDELA 

Zanimivo je dejstvo, da srbska policija o Ajdinoviću ni imela nobenega podatka o kriminalni dejavnosti. Prav tako naj ne bi vedeli, da je na seznamu najbolj iskanih zločincev v Evropi. Zato še ni znano, ali bo srbska policija Izeta izročila luksemburški policiji ali Interpolu. Obstaja tudi možnost, da se bodo z njim ukvarjali kar srbski pravosodni organi.