Črna kronika

Italijanka ga je omamila, nato pa oropala

STA
29. 1. 2016, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novogoriški kriminalisti in policisti so ugotovili, da v sredo ni šlo za poskus uboja, ampak za rop. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa so 44-letni Italijanki odvzeli prostost, saj jo sumijo, da je v prostorih ene od gospodarskih družb omamila 58-letnega Italijana in ga nato oropala, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Dolenjski list
Glede snovi, ki jo je ženska dala v pijačo, obstaja utemeljen sum, da je šlo za nevarno snov z učinkom hipnotika, kar bo pokazala analiza.

Osumljenko bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Ker na začetku vse okoliščine navedenega kaznivega dejanja niso bile znane, je preiskava sprva potekala v smeri suma poskusa uboja.

Kot so ugotovili, je do ropa prišlo v sredo v zgodnjih popoldanskih urah v prostorih ene od novogoriških gospodarskih družb, ko je ženska 58-letnemu oškodovancu v pijačo stresla snov, zaradi katere je postal omotičen in se je slabo počutil.

Medtem pa si je 44-letnica protipravno prilastila njegove nekaj tisoč evrov vredne igralniške žetone. Kasneje so moškemu zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici in ga po nekaj urah odpustili v domačo nego.

Glede snovi, ki jo je ženska dala v pijačo, obstaja utemeljen sum, da je šlo za nevarno snov z učinkom hipnotika, kar bo pokazala analiza.

Kriminalisti pa so v četrtek v prostorih omenjene gospodarske družbe na podlagi sodne odredbe opravili hišno in osebno preiskavo, pri čemer so našli in zasegli predmete, povezane z osumljenko in navedenim kaznivim dejanjem.

Glede ropa pa so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Ker na začetku vse okoliščine navedenega kaznivega dejanja niso bile znane, je preiskava sprva potekala v smeri suma poskusa uboja, so še zapisali.