Slovenija

Janša je prepričan, da prihodnosti ni mogoče graditi na istospolnih zvezah

STA
9. 12. 2015, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

SDS ne nasprotuje pravicam istospolnih do enakopravnega življenja v skupnosti, vendar na način, ki ne posega v pravice drugih in ki ne uničuje temeljne celice naroda, je v video nagovoru, objavljenem na spletni strani SDS, dejal njen predsednik Janez Janša.

STA
Prepričan je, da prihodnosti naroda ni mogoče graditi na istospolnih zvezah.

Janša je volivce pozval naj na prihajajočem referendumu zavrnejo novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih in glasujejo "proti uničevanju temelja, na katerem stojimo".

20. decembra, ko bo referendum, se bo po njegovem mnenju slovenski narod stehtal "in od tega rezultata bo odvisna naša prihodnost".

Kot je še poudaril, brisanje spola iz omenjenega zakona ni boj za človekove pravice istospolnih. "Poroka in posvojitev otrok že po svoji vsebini, pa tudi po naši ustavi in sodbi Evropskega sodišča za človekove pravice nista človekova pravica. Nasprotno. Brisanje spola iz zakona je podlaga za kršitev človekovih pravic naših najdražjih, naših otrok," je navedel.

Predsednik največje opozicijske stranke je dodal, da se v Sloveniji, v času, ko je celotna Evropa in Slovenija z njo pod velikim migrantskim pritiskom, pojavi predlog, ki radikalno napada temeljno celico družbe, iz katere se družba ali narod obnavlja, krepi in raste.

"Z zakonom, s katerim so Cerarjeva, Židanova, Mesečeva in Erjavčeva stranka v Sloveniji ukinile spol, se skuša izničiti družino, ki je temeljnega pomena za naš obstoj. To se ne dogaja slučajno," je v video nagovoru poudaril Janša.