Slovenija

Ministrica Kolar Celarčeva se je odpovedala Baričiču

STA
9. 12. 2015, 15.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc vladi predlaga, da Andreja Baričiča ne imenuje za generalnega direktorja UKC Ljubljana.

STA
Milojka Kolar Celarc ne dvomi v njegovo strokovnost.

Baričiča je svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana na podlagi razpisa potrdil za generalnega direktorja, a so potem vse koalicijske stranke sporočile, da ga ne podpirajo. Zato je Baričič tudi dal odpoved v UKC, v torek pa je svet UKC za v. d. generalnega direktorja imenoval Brigito Čokl, sicer članico sveta UKC in podpredsednico DeSUS.

Ker vlada ni dala zadnje besede pri imenovanju Baričiča, svet ni mogel objaviti razpisa za novega generalnega direktorja. Čoklova pričakuje, da bo UKC vodila kvečjemu tri mesece. Po imenovanju pa je dejala, da meni, da se na prihodnjem razpisu ne bo potegovala za mesto generalnega direktorja UKC.

Baričič se je že takoj od imenovanja za v. d. generalnega direktorja avgusta letos znašel pod številnimi kritikami javnosti in medijev, veliko kritik je letelo na način njegovega komuniciranja.

Njegove izjave so bile, kot je povedal premier Miro Cerar, tudi razlog, da Baričičevega imenovanja ne podpirajo niti v SMC. Je pa Baričiča do konca podpirala ministrica Kolar Celarčeva, a je sporočila, da je Cerarjevo odločitev dolžna upoštevati. Tako vladi tudi ne bo predlagala, da poda soglasje k Baričičevem imenovanju.