Slovenija

Baričič nepreklicno odstopil

STA
24. 11. 2015, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Andrej Baričič je danes nepreklicno odstopil z mesta vršilca dolžnosti generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana in prekinil pogodbo o zaposlitvi, so pisno sporočili z UKC.

sta
Baričič se je že takoj od imenovanja za v. d. generalnega direktorja avgusta letos znašel pod številnimi kritikami javnosti in medijev.

Z današnjim dnem tako prične teči 15-dnevni odpovedni rok, ki je določen v pogodbi o zaposlitvi.

Z UKC Ljubljana so sicer že pred tednom dni sporočili, da je Baričič odstopil in dal odpoved. To so sporočili dan po izjavi premierja in predsednika SMC Mira Cerarja, ki je dejal, da tudi v SMC ne podpirajo Baričiča za generalnega direktorja UKC.

A je Baričič v ponedeljek na seji sveta UKC pojasnil, da je ta informacija novinarska raca, je v ponedeljek po seji povedal predsednik sveta UKC Tomaž Glažar.

Še pred informacijo o Baričičevem odstopu prejšnji teden so tudi z ministrstva za zdravje sporočili, da bo UKC predvidoma že na današnji seji imenoval novega v. d. generalnega direktorja.

Baričič se je že takoj od imenovanja za v. d. generalnega direktorja avgusta letos znašel pod številnimi kritikami javnosti in medijev, veliko kritik je letelo na način njegovega komuniciranja.

Njegove izjave so bile, kot je prejšnji teden povedal Cerar, tudi razlog, da Baričičevega imenovanja ne podpirajo niti v SMC. Že prej sta ostali koalicijski stranki SD in DeSUS sporočili, da Baričiča ne podpirata. Vlada sicer o njegovem imenovanju še ni odločala, čeprav skoraj zagotovo ne bo dala soglasja k Baričičevem imenovanju.

UKC bo tako očitno moral poiskati novega v. d. generalnega direktorja, po izjasnitvi vlade glede podpore Baričiču pa še ponoviti razpis za generalnega direktorja. Medtem pa v javnosti že krožijo imena, kdo bi lahko sedel v stolček prvega moža največje slovenske bolnišnice.