Slovenija

Dvorec iz Ene žlahtne štorije na prodaj

sj
26. 9. 2015, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ste tudi vi med tistimi, ki Eno žlahtno štorijo gledate tudi zato, da si pasete oči na prekrasnem dvorcu, v katerem živi Berto s svojimi dekleti?

Mediaspeed

Planet TV

No, za tri milijone evrov je lahko vaš, kajti Jurij Schollmayer in njegova nekdanja partnerica Alja Brglez se bosta namreč morala posloviti od nepremičnine, saj imata precejšnje dolgove v banki.

Konec lanskega leta je Raiffeisen Leising sprožil rubež Alje Brglez, nekdanje vodje Pahorjevega kabineta, ki je dala osebno poroštvo za gradnjo hotela svojega takratnega partnerja Jurija Schollmayerja. Zdaj stečajni upravitelj zbira ponudbe za ta prekrasni srednjeveški dvorec Gredič v Goriških brdih, v katerem trenutno snemajo romantično komedijo, ki jo lahko vsak večer gledate na Planet TV.

Jurij Schollmayer je imel uspešno podjetniško kariero, in ko se je zaljubil v Aljo Brglez, ki je pred tem prijateljevala tudi z Janom Plestenjakom, je kazalo, da bosta srečna do konca življenja. Dobila sta sina Ivana, izvrstno sta se ujela tako zasebno kot poslovno, imela sta tudi skupno podjetje, vendar pa se je pred dvema letoma njuna intimna zveza končala.

Jurij se je namreč na sveže zaljubil in zato zapustil Aljo. Vendar pa sta nekdanja partnerja danes v dobrih odnosih. Oba javno branita drugega, zelo dobro se tudi dogovarjata glede skrbi in vzgoje sina Ivana.