Črna kronika

Umor Gorana Petrovića Pete

rt
25. 9. 2015, 21.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Srbiji še zmeraj odmeva umor 49-letnega Gorana in njegovega botra Nenada Opačića. Goran je bil umorjen v Kruševcu, Nenad pa v Novem Sadu.

Facebook

In vse kaže, da je oba umora naročil nasprotni narkoklan. Policija je potrdila, da je Nenad Opačić kmalu po tem, ko je prišel iz zapora, večkrat obiskal Gorana v Kruševcu. In po informacijah, ki so pricurljale v medije, je Nenad poskušal s pomočjo Gorana prevzeti tržišče v Novem Sadu, kar pa nasprotni klan očitno ni dovolil. Nenad je bil ubit že pred meseci, Gorana pa so ubili v nedeljo. Umor je bil izpeljan izjemno profesionalno, storilci pa za seboj niso pustili nobenih sledi. Petrović je bil ustreljen v telovadnici hotela Golf. Obdukcija je kasneje pokazala, da je bil ustreljen z avtomatskim orožjem, zadelo pa ga je deset nabojev.

Nenada je sicer ubil narkoman, vendar policija domneva, da je tudi ta umor naročil isti kartel. Ubil ga je Janoš Šnajder iz Novega Sada. Nenada je počakal pred zgradbo v Bulevaru ter nato ustrelil njega in ženo. Po umoru je zbežal iz Srbije, dva meseca za tem pa so ga našli mrtvega zaradi predoziranja. Tudi njegova smrt po vsej verjetnosti ni naključje. Policija je prepričana, da je bil Nenad vpleten v prodajo drog, niso pa gotovi, ali je bil v to vpleten tudi Goran, a glede na to, da je šlo za profesionalni umor, srbski mediji o tem ne dvomijo. Prav tako ugibajo o tem, ali gre dejansko za enega ali celo dva različna klana, ki sta se spravila na Nenada in Gorana, saj sta se načina usmrtitve precej razlikovala.

Policija je po umoru Nenada vseskozi sumila, da za njim stoji skupina, ki deluje iz zapora v Sremski Mitrovici. A tudi oni naj ne bi bili tisti, ki so umor naročili. To naj bi storil eden od šefov beograjskega podzemlja.

Zadnje novice o umoru kažejo na to, da sta Gorana ubila dva bivša pripadnika specialnih enot, ki se zdaj preživljata kot plačana morilca. Očividci so namreč povedali, da sta imela na sebi kape, ki so jih včasih nosili pripadniki JSO. Tudi umor naj bi bil izpeljan tako, da se je videlo, da vesta, kaj počneta. »Še nikoli nismo imeli primera, ko bi bil umor izpeljan tako profesionalno. Za njima ni ostala nikakršna sled in strašljivo je, da imamo tako profesionalne morilce v Srbiji,« je dejal neimenovani vir z beograjske policijske postaje.