Kultura

Gostilna pri šefu končno odprla svoja vrata

mv
25. 9. 2015, 20.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če so tekmovalci oddaje Gostilna išče šefa do nedavnega kuhali le zase in za šefa Bineta, je zdaj tekmovanje postalo precej bolj resno. Od srede je namreč Gostilna odprta za vse obiskovalce, ki zagotovo ne bodo varčevali s komentarji na postrežene jedi.

facebook

V Gostilni pri šefu se bo za obiskovalce kuhalo od torka do petka. Ob torkih in sredah, ko je gostilna odprta med 13. in 18. uro, obiskovalce čaka prav posebna poslastica. Dva dni v tednu bodo namreč odločali o usodi tekmovalcev, ki jim bodo v sklopu tedenskega izziva predstavili šest svojih kreacij, v sobotni oddaji pa bodo izvedeli, katera skupina je prepričala goste. Binetove jedi, predstavljene v šovu, pa bodo stregli le ob četrtkih in petkih, ko je gostilna odprta med 13. in 21. uro. V nasprotju s prejšnjimi sezonami gostilna za obiskovalce ne bo obratovala ob koncih tedna, saj so morali odprtje prilagodili produkcijskemu procesu.

Pop Tv

Na odprtju kar nekaj napak

Tekmovalci so bili na odprtju seveda precej živčni, zato postrežene jedi posledično niso bile brez napak. Gostje so se najbolj pritoževali nad predjedjo "kil sipo", ki je bila včasih postrežena brez predvidenega čipsa iz kaper in črnih oliv, druge pa je motil nenavaden okus, ki ni za vsak želodček. Še največ pohval sta prejeli topla predjed, krompirjeva solata, in sladica Ljubljana-split, ki bosta zagotovo postali prodajni hit gostilne. Šef Bine je budno spremljal kuhanje svojih varovancev, in čeprav se je zavedal vseh njihovih napak, je gostom obljubil, da jih bodo sčasoma odpravili in postali vedno boljši.

Pop Tv

Predjed 6 evrov, glavna jed 15

Obe predjedi in sladici staneta šest evrov, za glavne jedi pa boste morali odšteti petnajst evrov. Za kulinarični užitek trenutno najbolj vroče gostilne v Sloveniji boste torej morali pošteno seči v žep. Zato pa imata verjetno prehranjevanje pred kamerami in stik s tekmovalci, za katere navijate pred malimi zasloni, svoj čar.

Pop Tv