Slovenija

Cerar sprejel odstop Setnikar Cankarjeve

STA
6. 3. 2015, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Premier Miro Cerar je sprejel odstop ministrice za izobraževanje, znanost in šport Stanke Setnikar Cankar. Kot je dejal v izjavi pred novinarji, bo Setnikar Cankarjeva do imenovanja njene zamenjave še naprej vodila ministrstvo. O imenih za njenega naslednika še ni želel govoriti.

Arhiv Svet24

Premier je povedal še, da sta se z ministrico danes osebno sestala. Pojasnil je, da je Setnikar Cankarjeva po temeljitem pogovoru podala odstop, ker je menila, da bi objava podatkov o njenih zaslužkih, ki jih je iz javnih sredstev dobila iz honorarjev poleg plače, zelo verjetno negativno vplivala na njeno delo.

"Ministrica je prepričana, da ni storila nič nezakonitega in tudi nič neetičnega. Sam tega še ne morem oceniti, ker vseh okoliščin in podrobnosti ne poznam. Sem pa sprejel njeno oceno, da bi lahko to politično obremenilo delo vlade in sem sprejel njen odstop," je pojasnil premier.

Kot je dejal Cerar, se glede naslednikov Setnikar Cankarjeve "ponuja kar nekaj možnosti, a danes je šele dan, ko sem sprejel odstop, zato danes še ne bi želel govoriti o imenih".