Vreme

Veter tudi danes povzročal težave

STA
6. 3. 2015, 16.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Okrepljen veter je tudi danes dopoldne še povzročal težave. Predvsem na Gorenjskem, Goriškem in Dolenjskem je podrl več dreves in odkril nekaj streh. Elektro Primorska je medtem uspel odpraviti okvare električnega omrežja, ki jih je na več mestih njihovega distribucijskega območja povzročila burja. Po podatkih Arsa bo veter oslabel v nedeljo.

Profimedia

Predvsem na Gorenjskem in Dolenjskem so imeli gasilci že ponoči veliko dela z odstranjevanjem dreves, ki so padla na cestišča. Zjutraj so med drugim posredovali na Kidričevi cesti v Kranju, kjer so s ceste odstranili podrto drevo.

Več dreves se je podrlo tudi dopoldne. Predvsem na Primorskem je veter odkril tudi nekaj streh. Zjutraj so gasilci med drugim posredovali v Tolminu, kjer je veter odkril streho stanovanjske hiše.

Zaradi močne burje je v četrtek prišlo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na več mestih distribucijskega območja Elektra Primorska. Brez električne energije so bili odjemalci na območju Šentviške planote in v krajih Gorenja Trebuša, Šebrelje, Oblakov vrh ter odjemalci na območju Baške grape. Elektro Primorska je vse napake na omrežju uspel odpraviti, tako da imajo vsi odjemalci zopet normalno oskrbo z električno energijo, so sporočili z Elektra Primorska.

Po napovedih Arsa bo danes in v soboto večinoma sončno, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji pa bo občasno tudi zmerno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, veter pa bo oslabel v nedeljo.