Črna kronika

Pretepel in nato posilil 16-letno dekle?

Sašo Avramovič
6. 3. 2015, 17.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Policija v Zaječarju je v sredo aretirala 24-letnika zaradi suma, da je v sredo najprej pretepel, nato pa posilil mladoletno meščanko s posebnimi potrebami.

Profimedia

Štiriindvajsetletni K. R. naj bi 16-letnico, sicer učenko šole za otroke s posebnimi potrebami, ki naj bi bila tudi njegova daljna sorodnica, čakal pred šolo Jelena Majstorović, da konča pouk. Okoli 13. ure sta se dobila, in ker je bilo lepo vreme, ji je predlagal, da se sprehodita do parka Kraljevica. Prišla sta do manjšega stadiona, zraven katerega stojijo montažna stranišča. Odpeljal naj bi jo v eno od stranišč in jo začel slačiti, dekle pa se je branilo. To je razburilo posiljevalca, ki naj bi jo zato začel tepsti, potem pa naj bi jo tudi posilil.

Policijo so obvestili sprehajalci, ki so v parku opazili dekle. Pristopili so do nje in opazili, da težko diha, težko govori in da ima prestrašen pogled. Na vsako vprašanje mimoidočega je le molčala. Sprehajalcem je bilo vse skupaj sumljivo, zato so obvestili policijo. Dekle je tudi pred policisti molčalo, zaradi česar so bili poklicani strokovnjaki iz centra za socialno delo. Uspeli so jo umiriti, pozneje pa jim je vse dogajanje tudi opisala. Policija je hitro aretirala 24-letnika, ki je dejal, da je bilo vse »prostovoljno, saj naj bi dekle privolilo v seks«. K. R. so že odredili pripor do 48 ur.