Slovenija

Čarovnije župana Fištravca

Gabrijel Toplak
10. 12. 2014, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Maribor bomo sanirali! Takšen je bil včerajšnji naslov objave Andreja Fištravca na družbenem omrežju Facebook, kjer je obljubil, da si kot župan ne more dovoliti zaustavitve izvajanja osnovnih socialnih programov, ki se dotikajo najbolj ranljivih skupin ljudi.

Mediaspeed

Arhiv Svet24

V štajerski prestolnici, kjer je brezposelnost že tako med najvišjimi v državi, je te dni veliko govora o tem, kje so občinski milijoni. Še posebej ker sta župan Mestne občine Maribor (MOM) Andrej Fištravec in direktor občinske uprave Damjan Lah sporočila, da je občinska blagajna prazna. Denarja, pravita, ni za pokrivanje obveznosti, še najmanj za najetje novega kredita, zato je napovedana tudi ukinitev socialnih programov.

Po razkritju stanja občinskih financ se v štajerski prestolnici na številnih področjih napovedujejo novi rezi. Napovedujejo se dražje komunalne storitve in med drugim tudi ukinitev financiranja socialne kuhinje, materinskega doma ter varne hiše.

Najbolj »vpletene« smo povprašali po njihovem mnenju. Njihove napovedi so - milo rečeno - grozljive in šokantne! Kaj so nam vse zaupali, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!