Črna kronika

FOTO: V nesreči na štajerski avtocesti poginilo več kot 300 ovac

T.C.
10. 12. 2014, 07.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po prvih podatkih celjske policijske uprave se je prometna nesreča zgodila ponoči okoli druge ure.

PGE Celje.

V prometni nesreči je poginilo več kot 300 ovac.

Milena Trbulin s Policijske uprave Celje nam je sporočila  podrobnosti o prometni nesreči na avtocesti, ki se je zgodila danes, okoli druge ure zjutraj, v bližini uvoza Šentrupert,  v smeri proti Ljubljani.

Voznik osebnega vozila se je pri vožnji s pospeševalnega na vozni pas nepravilno vključil  v promet, pri čemer je prišlo do trčenja s tovornim vozilom, ki ga je vozil madžarski voznik. Vozilo, na katerem je bilo 585 ovac, se je prevrnilo na brežino, osebno vozilo pa je odneslo  v jašek za odvodnjavanje meteornih voda. Več kot 300 ovac je v nesreči poginilo. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta  v smeri proti Ljubljani, na tem odseku,  okoli sedem ur v celoti zaprta za ves promet.

Kot je sporočil direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik, je v nesreči posredovalo deset gasilcev s petimi vozili, intervencija je trajala med 01:34 in 08:00 uro zjutraj.

Odstranjevanje prevrnjenega tovornjaka bo predvidoma trajalo več ur. Vozniki lahko zapustijo avtocesto pri priključku Arja vas ali Celje zahod.

Bralci pa so nam tudi sporočili, da se nekateri udeleženci v prometu niso znali ali celo želeli pravilno uvrstiti, saj niso upoštevali tako imenovanega varnostnega koridorja, pri katerem morajo na sredini pustiti prostor za dostop interventim vozilom in da je pravi čudež, da so se reševalne enote sploh uspele prebiti do prizorišča nesreče.