Črna kronika

Hiša groze - sosedje v šoku!

Sašo Avramovič
10. 12. 2014, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Bila je mirna nedelja. Ljubljana, Novo Polje. Tamkajšnji prebivalci si verjetno niti v sanjah niso predstavljali, da se bo popoldne v njihovi bližini odvijala prava filmska akcija, ne akcija - prava drama!

Arsen Perić/KMA

Sosed: »Sploh si ne upam predstavljati, kaj vse bi se lahko zgodilo. Ne vem, če se bo dalo to hitro pozabiti.«

Policisti so bila sprva obveščeni o nasilju v družini, ob prihodu na kraj dogodka pa je moški, ki je bil zaprt v hiši, začel groziti s sežigom hiše.

Ob tem je polival vnetljivo tekočino in jo prižigal. Pozneje je hišo zapustil, gasilcem pa je požar uspelo pogasiti.

»Sicer nisem ničesar slišala ali vohala. Šele pozneje sem izvedela, da je gorelo. Sem pa videla veliko gasilskih in policijskih luči. Videla sem tudi, da so moškega, ki ima okoli 70 let, nato dali v reševalno vozilo,« je povedala soseda.

Tukaj pa se zgodba šele dobro začne, saj so policisti pozneje v hiši našli avtomatsko pištolo škorpijon, več posod z vnetljivimi tekočinam in več posod ter steklenic še neidentificiranih snovi. Ogled se je nadaljeval v ponedeljek in včeraj.

Arsen Perić/KMA

Predvčerajšnjim so pri preiskavi sodelovali tudi pripadniki ELME in strokovnjaki za eksploziv. Slednji so že na kraju podali mnenje, da so v hiši večje količine kemikalij, zaseženo je bilo tudi razstrelivo TNT.

Med ogledom in testiranjem vzorcev najdenih snovi pa je v ponedeljek prišlo tudi do eksplozije. Pri slednji sta se laže telesno poškodovala dva forenzika.

Tudi včeraj so policisti in kriminalisti nadaljevali z aktivnostmi. Iz preventivnih razlogov je bilo evakuiranih več objektov v neposredni bližini. Osumljenemu 72-letniku so odvzeli prostost in je bil še včeraj v pridržanju.

To pa verjetno ne bo pomirilo sosedov, saj so bili nekateri včeraj vidno pretreseni. »Popolnoma sem v šoku. Živim le dobrih 30 metrov stran. Sploh si ne upam predstavljati, kaj vse bi se lahko zgodilo. Ne vem, če se bo dalo to hitro pozabiti,« je povedal sosed.