Slovenija

Iz gorečega hleva reševali živino

Petra Rupnik
14. 10. 2014, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V nedeljo so se na Celjskem borili z obsežnim požarom. Ognjeni zublji so pustošili v Bukovžlaku, kjer je zagorelo večje gospodarsko poslopje. Poslopje je pogorelo do tal, lastnik pa je poleg tega izgubil tudi dva traktorja, nakladalko za seno, kosilnico in več druge kmetijske mehanizacije. Vse skupaj je rdeči petelin popolnoma uničil.

PGE Celje

Vzrok požara včeraj še ni bil znan. Je pa znana vsaj približna višina gmotne škode, ki so jo ocenili na katastrofalnih 45 tisoč evrov. K sreči so iz gorečega hleva rešili vse živali, ogenj pa so uspeli ukrotiti, da se ni razširil še na stanovanjsko hišo v neposredni bližini gospodarskega poslopja.

PGE Celje

V intervenciji so sodelovali gasilci iz Poklicne gasilske enote Celje (PGE) in prostovoljni gasilci iz Teharij, Trnovelj, Škofje vasi, Ostrožnega in Ljubečne. »Gospodarsko poslopje, ki je bilo v celoti že v ognju, se je nahajalo v neposredni bližini stanovanjskega objekta. Nemudoma smo ga zavarovali in začeli takojšen pristop gašenja in reševanja živali iz hleva,« so nam včeraj pojasnili v PGE Celje, kjer so bili o požaru obveščeni petnajst minut pred 13. uro. Kot so še pojasnili, so požar hitro omejili in lokalizirali ter poskušali rešiti kmetijsko mehanizacijo.

PGE Celje

V gorečem objektu je sicer zgorelo tudi med 25 in 30 tonami suhega sena. »Po našem odhodu so požarno stražo organizirali prostovoljni gasilci,« še dodajajo v PGE Celje. O obsežnosti požara govori tudi podatek, da se je z ognjenimi zublji spopadalo celo 63 gasilcev z osemnajstimi vozili.

PGE Celje

X