Slovenija

VIDEO: Grozljivo sporočilo

Gabrijel Toplak, Žiga Kariž
14. 10. 2014, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Večletni župan in udeleženec drugega kroga lokalnih županskih volitev na Ptuju dr. Štefan Čelan je včerajšnji dan preživel v strahu. Neznanec je na vrata njegovega doma v Murkovi ulici 4 z nožem pribil njegovo sliko, z granitno kocko razbil steklo nad vrati, na pročelju doma pa pustil grozljivo sporočilo: »Čelan, mrtev si!«

arhiv Svet24

Čeprav policija o storilcih trenutno nima še nikakršnih podatkov, Štefan Čelan incident povezuje s predvolilnim bojem.

»Nimam besed in ne vem, kje bi začel. Letošnja volilna kampanja izstopa in volilno telo v mestu ni bilo nikoli tako deljeno. Delal sem pozno v noč. Okrog druge zjutraj sem šel v avtomobil po neko gradivo in nisem opazil nič nenavadnega. Blizu četrte ure zjutraj pa je v pritličju naenkrat zelo počilo. Tam sem najprej zagledal razbito steklo in dve granitni kocki, ko sem odprl tudi vrata, pa še svojo fotografijo in vanjo zapičen nož. Na zunanji steni hiše je bil grafit,« je na včerajšnji novinarski konferenci pretresen dejal Čelan in prosil občane, da v mestu prenehajo s sovraštvom ter širjenjem neresnic.

arhiv Svet24
»Počasi zbiram vtise, kaj bi med drugim lahko povzročilo takšen način. Razlog iščem tudi v petkovem soočenju, kjer sem pokazal zelo obremenjujoč dokument mojega protikandidata,« razmišlja Čelan. Obremenjujoči dokument, o katerem je spregovoril Štefan Čelan, naj bi dokazoval, da je njegov protikandidat Miran Senčar že leta 2008 sklenil dogovor, da bo poceni pokupil kmetijska zemljišča na območju potencialne obrtne cone Videm pri Ptuju, nato pa naj bi s pomočjo mestnega svetnika Borisa Novaka poskrbel, da se zemljiščem spremeni namembnost, s čimer bi vsi vpleteni bogato zaslužili.
arhiv Svet24
Senčar je že zanikal, da bi bil lastnik kakršnihkoli zemljišč pri Vidmu ter se distanciral od nočnega incidenta in Čelanu ponudil, da skupaj prepleskata poškodovano fasado. Kljub temu naj bi Čelan zoper Senčarja včeraj vložil kazensko ovadbo.