Slovenija

Modrijane preiskujejo inšpektorji finančne uprave

T.M.
23. 9. 2014, 13.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Takšne drame ni pričakoval nihče, še najmanj pa zvesti oboževalci narodno-zabavne skupine Modrijani. Njihova jubilejna Noč Modrijanov v celjski dvorani Zlatorog je pošteno ujezila več tisoč ljudi, ki niso dobili želenih vstopnic in so ostali pred vrati.

Promo.

Čeprav člani skupine niso odgovorni za prodajo vstopnic, jim Slovenci ne prizanašajo. »Dragi Modrijani, lani ste me zelo razočarali z načinom prodaje kart, napako ste ponovili letos. Zakaj v tej krizi dovoljujete preprodajalcem, da služijo na račun ljubiteljev vaše glasbe? Vsaj polovica kart je šla v roke nepridipravom, ki vstopnice prodajajo po bistveno višjih cenah,« se hudujejo številni. Da pri celotnem sistemu prodaje res nekaj smrdi, so ugotovili tudi inšpektorji finančne uprave, saj so takoj po odmevnih kritikah sprožili več preiskav, povezanih s preprodajami vstopnic za omenjeni koncert. Modrijani tako niso ujezili le ljubiteljev svoje glasbe, ampak tudi inšpektorje. Zakaj se priljubljena skupina ni odločila za večje prizorišče, nam do zaključka redakcije niso odgovorili. Stožice bi vsekakor odpravile zagato, ki se je ponovila že drugič in razjezila tiste, ki so ostali pred vrati celjske dvorane.

Modrijani ne komentirajo škandala s preprodajo vstopnic, ki je ujezila oboževalce in prisilila finančne inšpektorje, da se vmešajo v njihov spektakel.

Je novica o »rekordno hitri« razprodaji koncerta pomembnejša od zadovoljne množice? Tudi na ta odgovor bomo morali počakati, dokler si ne bodo fantje vzeli časa za nas, saj so po besedah Blaža Švaba preveč zasedeni, da bi našli deset minut in nam poslali odgovore. Povabili so nas na vajo, kjer bi menda izvedeli vse, kar nas zanima, povsem brez cenzure, a občutek, da se izmikajo odgovorom, ostaja. Celo na vprašanje, zakaj koncerta ne priredijo sami, brez številnih gostov, je odgovor enak: »Pridite na vajo.« Kje in kdaj bo ta vaja, pa je za zdaj še skrivnost. Tile Modrijani so res skrivnostni kvartet, ki pa jim skrivnih gostov presenečenja le ni uspelo skrivati do konca. Morda bi jim lahko prav Helena Blagne dala kakšen nasvet, kako napolniti Stožice brez nepotrebnega rekorda.