Črna kronika

V živalskem vrtu tiger ubil dečka

M.J.
23. 9. 2014, 12.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V živalskem vrtu indijske prestolnice New Delhi je beli tiger danes napadel in ubil dečka, ki je najverjetneje padel ali skočil čez ograjo. Policijska preiskava o okoliščinah dogodka še poteka. Kaj se bo zgodilo s tigrom, še ni znano.

Simbolna fotografija

Kot je za AFP dejal direktor živalskega vrta Riaz Khan, se zdi, da je deček preskočil ograjo, kjer prebivajo tigri. "In beli tiger je napadel. Poskušamo ugotoviti, kdo je deček in zakaj je storil, kar je," je še dejal.

Nek očividec je dejal, da je takoj pohitel k ogradi tigrov, ko je zaslišal krike, nato je zagledal dečka v tigrovem gobcu, kako se zvija od hudih bolečin. Dodal je tudi, da je videl otroke, kako so v tigrovo ogrado metali manjše palice in kamenje.

Kot je še dejal očividec, je deček trpel od 10 do 15 minut in nihče mu ni pomagal. Povedal je še, da je bila ograja v tigrovi ogradi "zelo nizka" in da je deček najverjetneje padel čez ograjo.

"Poklical sem policijo in prišli so zelo hitro, a dečku ni bilo pomoči. Umrl je," je še dejal.

Beli tigri živijo na jugu in vzhodu Azije, še posebej v Indiji. Svoj videz dolgujejo recesivnemu genu. So na seznamu ogroženih živalskih vrst.