Slovenija

Nataša Pirc Musar: »Močno sem razočarana in čutim se prevarano«

L.Ž.
23. 9. 2014, 13.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Ko se je letos spomladi Nataša Pirc Musar odločila, da bo sprejela izziv in kandidirala za generalno direktorico RTV Slovenija, se ji ni niti sanjalo, v kakšno kolobocijo se bo zapletla.

Mediaspeed

Vedela je sicer, da stopa na področje političnih preigravanj, ki so ji bolj ali manj tuje, a je bila prepričana, da bo s svojim znanjem in prodornimi idejami uspela. Pa ni. Čeprav je bila na začetku aprila že imenovana za prvo damo državne radiotelevizijske hiše, se je kalvarija zanjo takrat šele začela. Po številnih sejah in glasovanjih, imenovanjih in njihovih preklicih pa ponovnih štetjih glasov je Programski svet RTV Slovenija namesto nje za novega generalnega direktorja na koncu imenoval Marka Fillija, ki je to funkcijo opravljal že doslej.

Nataša Pirc Musar ne ve, kaj bo delala v prihodnje, se bo pa za svoje pravice še borila na sodišču.

Nataša ni skrivala, da jo je odločitev, ki se ji zdi vse prej kot pravična, hudo prizadela. »Močno sem razočarana in čutim se prevarano,« je priznala in dodala, da se bo za svoje pravice borila še naprej. Najprej bo podala tožbo na delovno in socialno sodišče, kako bo šlo naprej, pa za zdaj še ne ve. »Za začetek se moram malce umakniti in dobro premisliti nastali položaj, se pobrati in si spet nabrati energijo, po kateri sem bila vedno prepoznavna,« pravi in je obenem prepričana, da je v krutem boju za generalski stolček dobila nove izkušnje, ki ji bodo v življenju prišle še zelo prav.