Slovenija

Janševi poslanci osramotili Slovenijo

S.R.
17. 7. 2014, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kako daleč lahko gredo politiki pri komentiranju in trditvah, ki jih postavljajo o državi? Kje je meja, ko je mnenje ali kritika politika še dobronamerna in koristna in kdaj s svojimi izjavami škodijo državi? Je tako tudi v primeru evropskih poslancev iz vrst SDS? Javno blatenje Slovenije pred Evropskim parlamentom nam vsekakor ne koristi.

Ko je stranka SDS v nedeljo razočarana izvedela za rezultate volitev, so z dolgimi nosovi krivce za svoj neuspeh iskali predvsem zunaj svoje stranke. Okrivili so slovensko sodstvo, na katerega so že ves čas volilne kampanje pritiskali – celo poimensko na posamezne sodnike. Volitve so ocenili kot nelegitimne, kar so pred Evropskim parlamentom z lista prebrali tudi trije evropski poslanci iz vrst SDS.

Z ostrimi obsodbami, ki so letele na račun sodstva in s tem na celotno državo, so Slovenijo predstavili kot državo, ki vsepovprek krši človekove pravice, državo, kjer je sodstvo spolitizirano, državo z nepravičnim in nedelujočim pravnim sistemom.

V današnji tiskani izdaji časnika Svet24 si preberite, kakšne izjave so v Evropo ponesli Romana Tomc, Milan Zver in Patricija Šulin.