Slovenija

Gašpar Mišič bo po novem svetoval Popoviču

Črt Kaker
30. 5. 2014, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Koprski župan Boris Popovič ima novega svetovalca in to ni nihče drug kot nekdanji prvi mož Luke Koper, Gašpar Gašpar Mišič.

Facebook

Uradno bo Mišič službo svetovalca v kabinetu koprskega župana Borisa Popoviča nastopil s prvim junijem, a kakor poročajo Primorske novice, Mišič delo opravlja že nekaj dni. Pri tem v oči bode dejstvo, da je Popovič aprila zatrdil, da Mišiča na občini ne bo zaposlil, da si pa želi nadaljnjega sodelovanja z Mišičem.

A zarečenega kruha se največ poje in Mišič je vendarle pristal na koprski občini. Za časopis je potrdil, da že nekaj dni opravlja službo svetovalca in da se trenutno ukvarja z izrednimi razmerami v Cimosu, ki je, kot vemo, v prisilni poravnavi. Tako se je v torek že srečal z gospodarskim ministrom Metodom Dragonjo.

Že nekaj dni opravlja službo svetovalca in da se trenutno ukvarja z izrednimi razmerami v Cimosu.

Kot je razkril Mišič, sta z koprskim županom na isti valovni dolžini, kar zadeva iskanje priložnosti za regijo. Po lastnih besedah bo ravno iz tega razloga opravljal posebne naloge na področju velikih gospodarskih družb in strateških projektov, s čimer bi lahko obalni regiji omogočili nov razvoj. »Povezoval bom lokalno in državno raven, pri čemer sem si za cilj zadal pospešitev uresničevanja že zdavnaj zadanih načrtov, ki do zdaj še niso ugledali luči sveta,« pravi Mišič po pisanju Primorskih novic.

Medtem se je oglasila podpredsednica SLS in koprska občinska svetnica Olga Franca, ki od župana Popoviča zahteva, naj javnosti nemudoma razkrije pogodbo med mestno občino in Mišičem. Župani imajo po zakonu pravico, da v kabinetih zaposlijo svetovalce za različna področja, njihov pogodba pa je vezana na trajanje mandata župana.