Črna kronika

Ubil sostanovalca in ga zazidal pod zemljo

J.P.
30. 5. 2014, 15.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Moški, ki je umoril svojega sostanovalca in ga zakopal na vrtu, je štiri leta pozneje zločin priznal. Kot je dejal, ga je preveč bremenila slaba vest.

36-letni Sebastian Bendou je leta 2009 do smrti zabodel in s kladivom potolkel svojega sostanovalca Christopha Borgyja. Pri tem je imel tudi pomagača, s katerim sta načrtovala zločin zaradi nestrinjanj v zvezi z denarjem. Sebastian je sostanovalčevo truplo skril v podzemno kripto iz opek, katero je uredil na svojem vrtu v Ellesmere Portu v Veliki Britaniji. Morilca sta bila prepričana, da jo bosta odnesla brez posledic, potem ko je policija primer obravnavala kot izginotje – domnevali so namreč, da se je Christophe vrnil v rodno Francijo.

Zdelala ga je vest

Za Bendouja pa je bil krivda preveč, zato se je lani iz Škotske vrnil na kraj zločina. Tam je iz telefonske govorilnice poklical policijo in priznal zločin. Naslednji dan jim je pokazal, kje je zakopal svojega sostanovalca. Kot se je izkazalo, je Bendouja, ki je tudi Francoz, njegov pomagač prepričal, da je Borgye francoski vohun. Kazni mu še niso določili.

Pomagač

Umor je menda zrežiral 35-letni Dominik Kocher iz New Abbeyja na Škotskem. Na sojenju je dobil doživljenjsko zaporno kazen. Po Bendoujevih besedah ga je Kocher zmanipuliral do te mere, da je lahko z njim delal kot z lutko. Tako naj bi ga prepričal, da je Borgye francoski vohun, ki hoče deportirati njegovo ženo. Ta je namreč imela nerazrešene težave s francosko davčno službo.